14 December 2012

Mobiele 'app' voor dominicaans nieuws

Ga naar overzicht

Deel op:

em>The Dominican Portal heet de app die het mogelijk maakt om op iPhone en iPad het internationale dominicaanse nieuws te volgen. De app is voor gebruikers van zo’n apparaat gratis te downloaden in iTunes en is gemaakt door de Iers-Nederlandse broeder Luuk Dominiek Jansen.

The Dominican Portal. Klik op de afbeelding voor meer informatie in iTunes.

De website van de Orde, www.op.org, kreeg eerder dit jaar al een grondige opknapbeurt. Op het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen (8 december) lanceerde de Orde deze app voor mobiele apparaten van Apple. Dat was overigens daags nadat de eenkoppige redactie van deze website een enigszins mopperend artikel klaarzette over de geringe digitale avontuurlijkheid van dominicanen (zie: &Digitaal tijdreizen&) …

De gratis app (een afkorting voor applicatie of toepassing) is gemaakt door de Nederlander Luuk Jansen, dominicaan in Ierland. Hij maakte eerder ook de iDoms portal en was onlangs nog te gast was op de website van Dominicaans Nederland.

De app biedt toegang tot nieuwsartikelen van de internationale Orde, documenten, audio en video. Het is nu alleen in het Engels beschikbaar, binnenkort komen er apps beschikbaar in het Frans en het Spaans, de andere twee officiële talen van de Orde.