13 November 2012

Verslag oratie Schillebeeckx-leerstoel

Ga naar overzicht

Deel op:

p maandag 12 november 2012, de 98e geboortedag van Edward Schillebeeckx, vond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de inaugurele rede plaats van Manuela Kalsky als eerste houder van de Edward Schillebeeckx leerstoel voor Theologie en Samenleving, gevestigd aan de VU. Voorafgaand aan de oratie was er een goed bezocht minisymposium in De Nieuwe Liefde.

Hermann Häring, emeritus hoogleraar dogmatiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen, opende met een verhaal over zijn voorganger Edward Schillebeeckx. Hij gaf aan dat het baanbrekende van zijn werk ligt in het feit dat hij zag dat pluraliteit niet een probleem was maar een gegeven; een kans en een uitdaging.

Een verslag van Gauwain van Kooten Niekerk staat op de website van Nieuw W!J.

Van de inaugurele rede zelf is een videoverslag gemaakt: