09 November 2012

Machocultuur in de samenleving

Ga naar overzicht

Deel op:

en kritische blik en maatschappelijke betrokkenheid zijn altijd goede dominicaanse tradities geweest.

Leven zonder vrees in een machocultuur kan, als je stevig in je schoenen staat en de omstandigheden mee hebt. Een scherpe analyse van de machtsverhoudingen – de kritische blik en maatschappelijke betrokkenheid zijn altijd goede dominicaanse tradities geweest blijft echter noodzakelijk om ons wakker te houden.

Daarnaast is het doel van vele projecten en programma’s in ons klooster in Huissen om mensen ook innerlijk te sterken, zodat ze met meer zelfvertrouwen in de samenleving staan en voor hun belangen kunnen opkomen.

Slot van een artikel van Martina Heinrichs, theologe en stafmedewerkster van het Dominicanenklooster Huissen, in het tijdschrift Geloven Onderweg.