12 November 2012

Lezingen in Dominicaanse geschiedenis

Ga naar overzicht

Deel op:

at we zijn of geacht worden te zijn – en wat we in werkelijkheid geweest zijn.’ Dat wilde de Amerikaanse dominicaan John Hinnebusch in 1964 schetsen in zijn uitgebreide lezingen over de dominicaanse geschiedenis. De lezingen zijn te beluisteren en te downloaden als podcast.

De orde is niet goddelijk, maar gesticht en vormgegeven door mensen, zegt Hinnebusch. Het ideaal is nooit gerealiseerd, maar het is de moeite waard om het te blijven vertellen, het te blijven nastreven – en te blijven kijken hoe onze voorouders het hebben gedaan.

Het audiomateriaal is goed te volgen, zowel door het duidelijk verstaanbare Engels als door het rustige tempo waarin John Hinnebusch vertelt en zijn verhaal opbouwt. U kunt het beluisteren op de website Dominican History (evt. met de 175 pagina’s samenvatting die u er kunt downloaden, zie de rechterbalk), en u kunt de afleveringen downloaden via ITunes. Dan kunt u ze afluisteren op IPod of IPhone, bijvoorbeeld als u onderweg bent.

Want u hebt er wel wat tijd voor nodig, voor deze acht eeuwen geschiedenis.