08 November 2012

Guido Vergauwen eredoctor Tilburg

Ga naar overzicht

Deel op:

rijdag 9 november krijgt de Belgische professor en dominicaan Guido Vergauwen een eredoctoraat van de universiteit van Tilburg. Vergauwen is sinds 2007 rector van de Universiteit van Fribourg in Zwitserland.

Guido Vergauwen o.p.

De universiteit eert hem vanwege &de bijzondere verdiensten van zijn gehele werk, dat zich concentreert op de verhouding tussen geloof en rede, tussen christendom en cultuur, op de oecumenische problematiek, in het bijzonder op de relatie met de orthodoxe kerken, en op de interculturele en interreligieuze dialoog’, zo laat de universiteit weten.

Guido Vergauwen werd in 1944 in Sint-Niklaas geboren. Na zijn humaniora aan het Klein-Seminarie van Sint-Jozef, waar hij Latijn-Grieks volgde, trad hij in 1962 toe tot de dominicanen in Gent, waar hij op 19 juli 1969 gewijd werd. Later studeerde hij filosofie aan de Katholieke Universiteit van Leuven en theologie aan de Universiteit van Fribourg (1963-1975).

Hij doceerde fundamentele theologie aan de Zwitserse universiteit. Van 2000-2002 was hij decaan van de theologische faculteit en van 2003 tot 2007 ook vicerector van de Universiteit van Fribourg. De Belg is lid van verschillende commissies en wetenschappelijke comités. In 2005 kreeg hij ook al een eredoctoraat van de universiteit van Boekarest.