08 Oktober 2012

Wat zoek jij in een klooster?

Ga naar overzicht

Deel op:

et aantal kerken en kloosters in Nederland daalt sterk. De komende jaren gaat die daling naar verwachting onverminderd voort. Tegelijkertijd blijft het aantal zinzoekers in ons land hoog, zo blijkt uit onderzoek. Directeur Aalt Bakker van het Dominicanenklooster Huissen reflecteert op zijn werk, op de website Nieuw W!J.

Dat het aantal zinzoekers groot blijft merken we gelukkig ook in het Dominicanenklooster Huissen, waar ik nu vier jaar directeur ben. Het aantal gasten stijgt. Steeds meer mensen zoeken naar verstilling, verdieping en bezieling, zowel in werk als privé. Zin in je werk is ook steeds meer een thema. Het fundamentele verschil met een aantal jaren geleden is de wijze van instroom.

Klik hier om de volledige tekst te lezen op de website van Nieuw W!J.