17 Oktober 2012

Wacht houden bij het Wezenlijke

Ga naar overzicht

Deel op:

Als ik wacht houd bij het wezenlijke, dan hoor ik het geluid van de stem van de stilte in mijzelf. Deze innerlijke stilte maakt mij vrij.’ Leo de Jong o.p. schreef een boekje dat te downloaden is via de website van Het Steiger in Rotterdam.

herfst-bladeren

Wij raken steeds meer vervreemd in onze wereld; vervreemd van ons lijf, van ons werk, van de natuur, van onze medemens en van God. God wordt zo &Totaal Anders’, dat Hij achter de horizon van ons bewustzijn verdwijnt.

Maar als ik wacht houd bij het wezenlijke dan hoor ik het geluid van de stem van de stilte in mijzelf en deze innerlijke stilte maakt mij vrij, zoals de Spreuk uit de literatuur van de Gnosis: &IK BEN de onuitsprekelijke stilte. IK BEN het uitspreken van Mijn Naam’.

Mijn ervaringen en mijn alledaagse leven kunnen dan openbaring zijn. Want als God nergens anders kan zijn dan overal, houdt dat in, dat ook het alledaagse een sacrale dimensie heeft.

Hierover gaat het in het nieuwe e-boekje van pater Leo de Jong o.p.. Klik hier om het te downloaden.