29 Oktober 2012

Impressie: professie lekendominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

et gaat de DLN voor de wind. Zes nieuwe lekendominicanen spraken zondag 28 oktober hun professie uit, vier leden hernieuwden hun professie, vijf aspiranten zijn aan het initieel jaar begonnen. En dat werd gevierd: in stilte, woord, gebed en zang, en met een feestje toe. &Dat kunnen dominicanen óók goed’, zei voorzitter Gerard van Etten.

Zicht op klooster en gerestaureerde kerk in Huissen, vanaf de tuin, met herfstzon-bonus.

Herfstlicht valt in de Thomaskapel.

De kerk van het Dominicanenklooster Huissen, van buiten en van binnen volledig en prachtig gerestaureerd, bood zondagmiddag plek aan veel zusters van verschillende congregaties, broeders dominicanen, lekendominicanen, vrienden en familieleden. Bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden was aanwezig, want een van de nieuwe lekendominicanen is werkzaam in zijn bisdom: Stefan Mangnus.

Ook waren er veel parochianen van de Effataparochie in Nijmegen. De voormalige Dominicusparochie is een van de partners in deze fusie. Pastoraal werkenden Annemie Herinx en Frits Muller zijn nu ook lekendominicaan.

Eerder stelden de nieuwe leden zich op deze site al aan u voor. Dat kunt u hier teruglezen.

Na een initieel vormend jaar kunnen nieuwe leden een eerste tijdelijke professie doen. Na drie jaar wordt de professie hernieuwd. Dat deden dit jaar Hans Bouman, Ben Hulshof, René van der Rest en Tineke Werner.

Op deze pagina kunt u alles vinden over doel, indeling, programma en contacten van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland.

Vlak voor de professie. Van rechts naar links: Thijs Caspers, Frits Muller, Jeroen Uhl, Annemie Herinx, Stefan Mangnus, Martin Solen.

De lekendominicanen vormden een grote kring om de nieuwe leden heen.

Ineke van Cuijk hield de overweging, die hier terug te lezen is (pdf): Overweging professie 2012 Ineke van Cuijk.

En kent u trouwens deze Facebookpagina al? Dat is een van de vele plekken waar u (leken)dominicanen en dominicanessen kunt tegenkomen.