03 September 2012

Dominicaanse aanwezigheid in het liturgisch jaar

Ga naar overzicht

Deel op:

inds januari van dit jaar schrijft Baltasar Hendriks o.p. korte artikelen over dominicaanse heiligen en zaligen en hun plek in het liturgisch jaar. Die informatie komt ook op deze website terecht. Het geheel is nu ook in papieren vorm te bestellen bij de auteur.

De zaligen en heiligen komen op deze website terecht in de heiligenkalender, een verzameling die nog aan het groeien is. Nieuwe artikelen komen eenmalig op de voorpagina, op de feestdag van de betreffende zalige of heilige. Op die manier komt de rijke geschiedenis van de predikorde langs in de verhalen over uitblinkers (v/m).

Pater Baltasar Hendriks o.p. heeft nu de volledige verzameling van de teksten (dus zonder de illustraties) op verzoek vermeerderd. Hij hoopt dat de verzameling ten dienste is van dominicaanse geloofsgemeenschappen, voorgangers, lectoren, pastoraal werkers, liturgische werkgroepen en bij de Orde betrokken lekengroepen.

De uitgave is 64 bladzijden en kost € 7,35. Wie graag een of meerdere exemplaren wil ontvangen kan dit aanvragen bij p. Baltasar, met een geldelijke bijdrage voor elk exemplaar van minstens € 5,- en maximaal € 10,- (inclusief verzending per post).

De betaling kan worden overgemaakt via het gironummer 74 89 63, op naam van Nederlandse Dominicanen, inz. J.T. Hendriks. 

Ook kan het bedrag contant worden opgestuurd met de aanvraag aan:
p. B. Hendriks o.p.
Houtlaan  4
6525 XZ NIJMEGEN

Ook een persoonlijke overhandiging is mogelijk.