10 September 2012

10 september: Z. Alfonsus Navarette en gezellen

Ga naar overzicht

Deel op:

a uitgezonden te zijn naar de Filipijnen werd Alfonsus Navarette bestemd voor Japan, waar hij vicaris-provinciaal van de regio werd. Na enkele bedreigingen door een legerhoofd bood hij zichzelf aan voor het martelaarschap.

Na zware folteringen werd hij onthoofd op het eiland Tokasina,op 1 juni 1657. In zijn voetspoor volgden 125 medegevangen, waaronder een aantal Spanjaarden afkomstig van kloosters in Salamanca, Barcelona, Vitoria, e.a.; verder enkele lekenbroeders-religieuzen, een Belg Luis Frarijn (+1622) , achttien mannen en vrouwen van de lekenbroederschap en velen anderen.

Al deze martelaren waren vurige predikers van het Rozenkransgebed als bron van gebed en meditatie en als instrument van evangelisatie.

Klik hier voor de dominicaanse heiligenkalender in wording.