22 Augustus 2012

Kees Keijsper terug uit Zuid-Afrika

Ga naar overzicht

Deel op:

a 48 jaar is dominicaan Kees Keijsper op 21 augustus voorgoed teruggekeerd uit Zuid-Afrika. Pater Keijsper is net 75 geworden en vierde onlangs zijn gouden priesterjubileum. 'Een pionier in de orde in Zuid-Afrika’, noemt de internationale website van de orde hem.

Kees Keijsper (1936) trad in 1956 in en werd in 1962 priester gewijd. Hij studeerde aan het Aquinas Preaching Institute in St Louis, VS. Hij werkte in Zuid-Afrika vooral in Kroonstad, in parochies en in de vorming en toerusting. Hij bekommerde zich ook om de studie van zijn medebroeders en in de fondsenwerving voor zowel de Zuid-Afrikaanse dominicanen als het bisdom.

Zijn medebroeders hebben hem dankbaar en hartelijk uitgeleide gedaan. Waar hij in Nederland gaat wonen is nog onduidelijk, voorlopig gaat Kees in de communiteit van Berg en Dal wonen.

Zuid-Afrika is geen zelfstandige provincie, maar een vicariaat-generaal. Begin twintigste eeuw is het gesticht door Nederlandse dominicanen, momenteel valt het bestuurlijk rechtstreeks onder het internationale bestuur van de orde. Er woont nu nog één Nederlandse dominicaan in Zuid-Afrika: Carel Spruyt, die naar verwachting nog twee jaar blijft.

Zie ook: Farewell to Fr Kees Keijsper, o.p.

Zie ook: Nederlandse dominicanen in Zuid-Afrika