31 Juli 2012

Michelle Martin niet naar Dominicanessen Bethanië

Ga naar overzicht

Deel op:

ichelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, mag voorwaardelijk worden vrijgelaten, zo werd vandaag bekend. Ze gaat naar een klooster van clarissen. Vorig jaar ontstond beroering toen Martin zei dat ze naar een klooster van de dominicanessen van Bethanië in Frankrijk zou gaan.

Voor zover bekend is er toen nooit een officieel verzoek gedaan aan de Franse provincie van de dominicanessen van Bethanië, een congregatie die ook in Nederland actief is. De Franse zusters hebben destijds wel laten weten niet op een verzoek in te zullen gaan.

De dominicanessen van Bethanië ontstonden toen de Franse dominicaan Lataste met ex-gedetineerde vrouwen een organisatie van religieuzen begon.

Michelle Martin is veroordeeld voor medeplichtigheid aan de ontvoering, mishandeling en moord op jonge meisjes door haar toenmalige man Marc Dutroux. Ze is veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf waarvan ze, met het jarenlange voorarrest, nu de helft uitgezeten heeft. In de gevangenis zegt ze bekeerd te zijn.

Zie ook: Ex-vrouw Dutroux wil naar klooster Bethanië (mei 2011)

Zie ook: &Michelle Martin mag vervroegd vrijkomen&, een bericht in de Vlaamse krant De Morgen.