19 Juni 2012

Zainab Al-Suwaij in Nederland

Ga naar overzicht

Deel op:

et bezoek van de progressieve Amerikaanse moslima Zainab Al-Suwaij aan Nederland, afgelopen week, was het eerste publieksprogramma van de Edward Schillebeeckx-leerstoel. Voor een verslag maakte Nieuw W!J een fraai videoverslag.

De Edward Schillebeeckx leerstoel voor Theologie en Samenleving is begin dit jaar ingesteld. Manuela Kalsky, directeur van het Dominicaans Studiecentrum DSTS en van Nieuw W!J is op die leerstoel benoemd.
Zainab Al-Suwaij is een verfrissende stem in het islamdebat: een ontwikkelde, uitgesproken en gelovige vrouw, die zich vanuit haar woonplaats in de VS laat horen. Ze was te gast in De Nieuwe Liefde, het nieuwe debatcentrum in Amsterdam dat ook aan de wieg staat van de leerstoel.

http://www.youtube.com/watch?v=0L7U64o5f4w

Meer film kijken? Het team van Nieuw W!J wordt er steeds beter in. Begin juni deed lekendominicaan en theoloog Erik Borgman mee met de aftrap van het programma &Wat is ons heilig?’