25 Juni 2012

Welkom op deze vernieuwde website

Ga naar overzicht

Deel op:

e website van de dominicaanse familie in Nederland wordt dagelijks door zo’n 500 mensen bezocht. Na ruim vijf jaar werd het tijd voor een nieuwe inrichting en een nieuw behang van ons goedbezochte huis. Hopelijk voelt u zich ook hier thuis!

Arjan Broers, huismeester

De vernieuwde website is ontworpen door Hendriek Mulder van Einder Communicatie en technisch gebouwd door Roel Verkeste van Virtooz, beide bedrijven uit Nijmegen, waar ook uw huismeester woont en werkt. Een klein team van betrokkenen dacht mee: Paul Minke o.p., Bep van der Wilk o.p. en lekendominicanen Wil Vermeulen en Hans Bouman. Zij zijn allen hartelijk bedankt voor hun inzet en betrokkenheid!

De site heeft een nieuwe indeling die het voor u hopelijk gemakkelijker maakt om de informatie te vinden die u zoekt. Met vrijwel (werk)dagelijks nieuwe artikelen op deze site is dat van belang. In de balk hierboven vindt u alle categorieën. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd en is de kaart met dominicaanse sporen in Nederland nu in de site opgenomen. Het monnikenwerk van Baltasar Hendriks o.p., komt nu in een mooi overzicht van alle dominicaanse zaligen en heiligen te staan, met hun feestdagen erbij.

En staat u al ingeschreven voor onze digitale nieuwsbrief?

Een van de nieuwe achtergronden. De site zal regelmatig van kleur verschieten.

Ook kunt u vanaf nu gemakkelijker reageren op een artikel dat u aanspreekt – of juist niet. De laatste reacties komen links van dit scherm te staan. Verder is het gemakkelijker om een artikel door te sturen via e-mail, facebook, twitter of via andere wegen – zie de kleine knoppen onderaan elk artikel. Rechts bovenaan ziet u tekens staan waarmee u de tekst kunt verkleinen of vergroten, en waarmee u de dominicaanse facebookgroep en twitterpagina kunt bereiken, als u op die sociale media actief bent.

De website van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland (DLN) is in deze site opgenomen. De losse artikelen die door deze groeiende groep lekendominicanen worden aangeboden vindt u nu overal verspreid over deze site, de basale informatie vindt u onder het kopje &organisatie’ en dan &lekendominicanen&.

Niet veranderd is de minipreek &Woord voor de Wereld’ en het feit dat alle nieuwe artikelen eerst op de homepage van de site worden geplaatst. Niet veranderd is ook de betrokkenheid van velen bij deze website. Die betrokkenheid blijft zeer gewenst, want met een huis en een huismeester alleen hebben we nog geen thuis, nietwaar? Bestook dus vooral de redactie met uw vragen, opmerkingen, tips en bijdragen. (Ook als u artikelen mist of nog verkeerde links vindt!)

Arjan Broers