26 Juni 2012

WasDoM Zwolle zoekt wegwijzers

Ga naar overzicht

Deel op:

ongerencentrum ’t WasdoM, verbonden aan het Dominicanenklooster in Zwolle, ontvangt ieder jaar een klein aantal gemotiveerde jongeren (Spotters) uit heel Europa. Ze verkennen Nederland en zijn daarnaast vrijwillig actief in ’t WasdoM en daarbuiten.Het centrum zoekt &culturele wegwijzers’.

De Spotters van dit jaar: Sophie en Lisa uit Duitsland, Cécile uit Frankrijk, Emma uit Zweden en Elia uit Italië.

De jongeren, die deel zijn van een Europees jongerenproject,  laten alles achter zich en stappen een nieuwe wereld in. Daarin leren ze op alle vlakken van het dagelijks leven &leren’.

Wat je gaat doen
Ben jij jong (van geest) en geïnteresseerd in andere Europese culturen? En vind je het leuk om een jongere wegwijs te maken in Zwolle? In september 2012 komen vijf jongeren in de leeftijd van 19-28 jaar in Zwolle aan. Alle vijf krijgen ze een persoonlijke mentor, die hen ondersteunt in hun leerproces, maar vooral in het meedoen in de Zwolse samenleving. Je spreekt wekelijks af en samen met de jongere bedenk je wat je gaat doen, bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd, het park, de kroeg of samen eten. Tegelijkertijd ben je ook geïnteresseerd in het leerproces dat de jongere doormaakt en zal dat ook één van de gespreksonderwerpen zijn.

Wat je meebrengt
Je hebt een goede spreekvaardigheid in het Engels (je kunt informele gesprekken voeren) en staat open voor verschillende culturele/religieuze achtergronden.

Wat je terugkrijgt
Je komt in een boeiende en vooral gezellige internationale omgeving, hebt mogelijkheden tot uitwisseling met de andere mentoren en krijgt een training rondom o.a. intercultureel bewustzijn en de gebruikte methodiek (Youth Pass).

Wat je als student/stagiaire kunt leren
Interculturele vaardigheden, gespreksvaardigheden, verbetering Engelse uitdrukkingsvaardigheid. Gericht op jouw opleiding en leerdoelen kunnen we je zo nodig (stage)begeleiding bieden.

Neem contact op met ’t WasDoM

Lees hier meer over het Spotterproject.

Lees hier verhalen van de spotters van dit jaar.