27 Juni 2012

TGL over geweldloosheid

Ga naar overzicht

Deel op:

dl id="detail_description">

Geweld is alomtegenwoordig in onze samenleving. Het verlangen om geweld op een vreedzame manier te ontmantelen vraagt creativiteit, vastberadenheid en verbondenheid. TGL stuurt ons de zomer in met een themanummer over &geweldloosheid tussen droom en daad’.
Figuren als Gandhi lieten zien hoe mensen door creatieve reacties het onrecht onderuit kunnen halen. Deze creativiteit opent nieuwe perspectieven. Niet alleen waar het gaat om politieke en maatschappelijke spanningen. Ook in persoonlijke relaties ontdekken mensen kansen die ze aanvankelijk niet voor mogelijk hielden.
Het gaat bij geweldloosheid inderdaad om een algemene instelling die men in verschillende situaties zoekt te vertalen. Dit nummer van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift met dominicaanse wortels bespreekt verschillende van die situaties. Vreedzaam samenleven in gerechtigheid is daarbij het grotere perspectief.
Lees hier de inleiding en de inhoudsopgave. Op die site kunt u ook een nummer bestellen of zich abonneren.