14 Juni 2012

Jaarverslag DSTS verschenen

Ga naar overzicht

Deel op:

et Dominicaans Studiecentrum DSTS maakte in 2011 een mooi jaar door, met het goedlopende internetproject Nieuw W!J, de presentatie van de bundel &Onszelf voorbij’ en een hoogleraarschap voor directeur Manuela Kalsky. Te lezen in het jaarverslag.

In 2011 werd de eerste helft van het huidige DSTS-onderzoeksprogramma 'Op zoek naar een nieuw wij’ afgerond met de presentatie van de bundel Onszelf voorbij. Over de grenzen van verbondenheid. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in Amsterdam gaf de filosoof Ger Groot naar aanleiding van de artikelen in de bundel zijn visie op 'gemeenschap’.
Behalve de afronding van het onderzoek en het daarbij behorende afscheid van het onderzoeksteam onder leiding van Jonneke Bekkenkamp, stond 2011 ook in het teken van een nieuw begin. Elf nieuwe onderzoekers gingen naast de drie stafleden van het DSTS aan de slag om de speurtocht naar een nieuw wij voort te zetten.

Nieuw W!J
Dankzij de subsidie van vermogensfondsen, zoals PIN, Kerk en Wereld, Kerk in Actie, Nicolette Bruining Fonds, Hae?lla Stichting e.a., kon het multimediale websiteproject Nieuwwij.nl ook in 2011 doorgang vinden. Het jonge redactieteam ging met onverminderd enthousiasme door met de invulling van de W!J-maandthema’s.
Steeds vaker ontvangen we aanvragen voor lezingen en het verlenen van medewerking aan evenementen die met een 'nieuw wij’ in Nederland te maken hebben. Met gemiddeld 16.000 unieke bezoekers op de eigen site, en een brede verspreiding van de W!J-content op andere sites en via de nieuwe media, was Nieuwwij.nl ook in 2011 een toonaangevende site op inter-levensbeschouwelijk gebied in Nederland.

Personeel
Na de zomer vond een wisseling plaats in de hoofdredactie van de website. Franck Ploum, sinds 1 januari hoofdredacteur van de site, vertrok om leiding te geven aan De Nieuwe Liefde, het centrum voor studie, bezinning en debat van Huub Oosterhuis. Ida Overdijk, theologe en programmamaker bij IKON-TV, volgde hem op.
Ook in het jaarverslag: informatie over de voortgang van de Nederlandse deelname aan EPIL, een internationaal dialoogproject van moslima’s en christelijke vrouwen, en de deelname van de zes Nederlandse studenten aan de modules in Boldern (Zwitserland) en Wenen (Oostenrijk). Daarnaast leest u over de afzonderlijke bijdragen van de stafleden, de activiteiten van het bestuur en een vooruitblik op 2012.

Het jaarverslag is te downloaden via de website van het DSTS.