04 Juni 2012

Interview op het Schillebeeckxplein

Ga naar overzicht

Deel op:

atholiek Nederland Radio zond op 3 juni een interview uit met Thijs Caspers, aan het einde van zijn initiële jaar als lekendominicaan, over zijn inspiratie. &De dominicaanse spiritualiteit is op een open manier in vertrouwen op de toekomst gericht.’


Thijs Caspers op het Professor Schillebeeckxplein in Nijmegen. (foto: Kitty Mul, RKK)

Thijs is theoloog en werkt bij het VKMO, het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties. Hij publiceerde onlangs Proeven van goed samenleven, over het katholiek sociaal denken.
In september 2011 begon hij met een groot aantal anderen aan zijn initiële jaar bij de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland (DLN). Het jaar heeft hem geraakt, vertelt hij in het interview met Kitty Mul, dat hier terug te luisteren is (vooraan in het programma, na de eerste twee liedjes).

Geluk, hoop, overgave
Thijs heeft de dominicaanse spiritualiteit leren kennen als open, vertrouwend en toekomstgericht. &Thomas (van Aquino) leerde dat onze oorsprong en onze bestemming in geluk ligt – en dat is hetzelfde als God – en dat we elkaar daarin hier en nu nodig hebben. Zo gaat het ook: voordat ik kon zorgen, werd er al voor mij gezorgd. Voordat ik kon geven, werd er al aan mij gegeven.’

Klik hier voor het programma.