10 Mei 2012

TGL over wat niet te zeggen is

Ga naar overzicht

Deel op:

eligie incognito. Vonken van licht. Dat is de titel van het nieuwe nummer van TGL, het Vlaams-Nederlandse tijdschrift van dominicaanse oorsprong. Het gaat over de grondervaring die Huub Oosterhuis vervatte in de woorden &Zien – soms even’.

Velen herkennen die woorden. Vooral als verwijzing naar ervaringen die door schroom gedragen worden. Toch gaat het om ervaringen waarin even iets doorbreekt, waarin mensen 'zien’. Het kan niet gezegd worden, eigenlijk alleen ervaren, en toch (of juist daarom) is het intrigerend.

Het nummer draait dan ook om ervaringen. Meer bepaald op flitsen, momenten waarin iets ervaren wordt dat mensen even onderuit haalt, stil doet houden, dat iets diepers oproept, ontroert. Met bijdragen van o.a. Frans Maas, Toine van den Hoogen, Kitty Mul, Ton Zondervan, René Munnik en Leonie van Straaten.

Lees hier de inleiding en de inhoudsopgave. Op die site kunt u ook een nummer bestellen of zich abonneren.