05 April 2012

Kort en bondig

Ga naar overzicht

Deel op:

erichten uit het Nederlandse dominicaanse netwerk, ontleend aan het papieren bulletin. Met nieuws over de oud-magister en allerlei uit Huissen, Voorschoten, de Antillen en Zwolle.

De voormalige magister-generaal van de dominicanen, br. Carlos Aspiroz Costa (foto), kreeg op 10 maart een hartaanval. Er is adequaat gereageerd en na een ziekenhuisopname in het Spaanse Rosario herstelt hij voorspoedig.

*

Niet vergeten: op 14 april is er in Huize Bijdorp, het klooster van de dominicanessen van Voorschoten, een studiedag over dominicaanse vrouwen en de prediking. Klik hier voor meer informatie.

*

Antoon Boks o.p. (syndicus) en Piet Magnin o.p. (co-provinciaal) waren in maart een week op Curacao, voor de laatste regelingen na het vertrek van de Nederlandse dominicanen, die 144 jaar op de Antillen werkten en woonden. De laatste broeder vertrok in 2009. &Vreemd te constateren dat wij er nu zelf gast te wezen’, schrijft Piet Magnin.

*

Het kapittel van de dominicanessen van Voorschoten vindt plaats van 10 tot 16 juni in Huize Bijdorp (foto).

*

Het kapittel van de Nederlandse provincie is vervroegd van de zomer van 2013 naar maart 2013, in verband met het generaal kapittel van de orde. De voorbereidingen voor het kapittel zijn begonnen.

*

Op vrijdag 23 maart werden dan eindelijk de steigers in de kapel (foto) van het dominicanenklooster in Huissen afgebroken. De communiteit en de gasten kunnen als vanouds de getijden bidden, en ook de zondagse vieringen kunnen weer op de vertrouwde manier plaatsvinden. Aan de buitenkant van het klooster gaat de renovatie, onder begeleiding van Jan Boks o.p., gestaag verder.

*

Het dominicanenklooster in Zwolle raakt twee huurders kwijt. De rechtbank Zwolle-Lelystad vertrekt eind maart 2013 naar een nieuw gebouw. Het Leger des Heils stopt dit jaar met de opvang van dak- en thuislozen in de voormalige wasserij van het klooster. De stichting die het monumentale gebouw beheert is naarstig op zoek naar nieuwe huurders.