01 Maart 2012

TGL over religie in beweging

Ga naar overzicht

Deel op:

eligie en spiritualiteit zijn opnieuw voorwerp van gesprek en discussie. Tegen de verwachting en de voorspelling van sommigen in heeft de secularisatie niet geleid tot hun wegebben uit de samenleving. Ze hebben wel andere gestalten aangenomen. Het maartnummer van TGL gaat over nieuwe identiteiten.

Er is veel minder sprake van een behoren tot de een of andere traditie. De huidige spirituele zoektocht vertoont aanzienlijke verschuivingen. En daar is TGL nieuwsgierig naar. Dit nummer wil peilen naar motieven en inspiratie die mensen hierbij bewegen.

Feit is dat het effect van de secularisatie zich verder laat gevoelen. De voortgaande vervreemding van de joods-christelijke cultuur is daar een symptoom van. Ook binnen de kerken is haar doorwerking voelbaar.

Lees hier de inleiding en de inhoudsopgave. Op die site kunt u ook een nummer bestellen of zich abonneren.