12 Maart 2012

Eerste druk 'De ideologie van de PVV' uitverkocht

Ga naar overzicht

Deel op:

p 2 maart werd het boek &De ideologie van de PVV’ van arabist Jan Jaap de Ruiter gepresenteerd in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Een week later is het boek, dat gebaseerd is op artikelen die eerder op de website Nieuw W!J verschenen, uitverkocht. Een nieuwe druk volgt snel.

Arabist Jan Jaap de Ruiter neemt in het boek het gedachtegoed van de PVV onder de loep, zoals dat verwoord is in het boek De schijn-elite van de valsemunters van PVV-Kamerlid Martin Bosma.
De Ruiter analyseert de teksten, die volgens hem bol staan van selectief gebruik van cijfermateriaal, maar ook van citaten uit Bijbel en Koran. Volgens De Ruiter gaat het bij de PVV niet zozeer om de islam, maar om een cultuur en politiek van uitsluiting.

Sahar Jahish van Nieuw W!J, een project van het dominicaans studiecentrum DSTS, maakte onderstaand filmpje over sprak met een aantal deelnemers aan het debat, waaronder Rob Riemen, directeur van het Nexus Instituut, en een aantal aanwezigen in de zaal.
Nora Asrami, DSTS-onderzoeker, zegt daarin onder meer dat het, als je goed kijkt, de PVV is die zichzelf uitsluit &van de maatschappelijke realiteit waarin zoveel mensen, ook moslims, gewoon bezig zijn met hun leven hier’.
Jan Jaap de Ruiter vindt dat we de invloed van het PVV-gedachtegoed op de Nederlandse samenleving onderschatten.