21 Februari 2012

Nieuw boek over Schillebeeckx verschenen

Ga naar overzicht

Deel op:

e eerste oplage van het Duits- en Engelstalige boek over de invloed van de theologie van Schillebeeckx is al kort na verschijnen voor de helft verkocht. Het boek, met artikelen van theologen uit negen landen, is te bestellen via de uitgever.

Robert Schreiter, Johann Baptist Metz, Thomas Eggensperger, Ulrich Engel, Stephan van Erp, Manuela Kalsky, Erik Borgman, André Lascaris en anderen schreven bijdragen. De tweetalige bundel gaat over het verband tussen ervaring en traditie in het werk van Edward Schillebeeckx o.p. Het boek laat zien dat zijn denken over christologische, ekklesiologische, sociaal-ethische, politieke en pastorale thema’s tal van aangrijpingspunten biedt voor denkers van nu.

Thomas Eggensperger / Ulrich Engel / Angel F. Méndez-Montoya (red.) : Edward Schillebeeckx. Impulse für Theologien im 21. Jahrhundert – Impetus Towards Theologies in the 21st Century. Grünewald, ISBN: 978-3-7867-2935-8.

Klik hier om het boek te bestellen.

Klik hieronder om de inhoudsopgave en de inleiding te downloaden (pdf).

Schillebeeckx-Impulse-Inleiding.pdf (134 Kb)