15 December 2011

'Thieme verklaarde industriële slacht tot norm'

Ga naar overzicht

Deel op:

Had Marianne Thieme (Partij van de Dieren) een wetsvoorstel gemaakt om de grootschalige industriële slacht aan strenge eisen te onderwerpen, mijn zegen had ze gehad’, schrijft lekendominicaan Jan van Hooydonk op de website van VolZin. &Gelukkig hebben we een Eerste Kamer.’

Maar Thieme bekijkt de zaak liever opportunistisch. Ze mikte op haalbaarheid. Ze stelde daarom een wet op die de rituele slacht – onverdoofd, met één haal van het mes – verbiedt maar de industriële slacht ongemoeid laat.

Nee, nog gekker: ze bepaalde in haar ontwerp dat ontheffing voor rituele slagers mogelijk is wanneer deze kunnen aantonen dat hun wijze van slachten niet meer dierenleed dan de gangbare methode.
Thieme wenste dus de rituele slacht, die zich baseert op religieuze eerbied voor het dier, te verbieden en verklaart door zo te doen de massale industriële slacht, die zich baseert op wat het meeste profijt opbrengt, tot norm.

Marianne Thieme kreeg de Tweede Kamer mee. Dierensentimentalisten en lieden die menen dat moslims de hele dag niet anders doen dan schapen kelen op hun balkon, bezorgden haar voorstel een meerderheid. Gelukkig maar dat dit land ook nog een Eerste Kamer kent.

 Lees het volledige artikel op de website van VolZin.