22 December 2011

Metz, Frankrijk

Ga naar overzicht

Deel op:

a de Franse Revolutie en golven van antiklerikalisme waren er in Europa bijna geen dominicanen meer. Henri-Dominique Lacordaire (1802-1861) verwierf grote faam als prediker en wist de orde in Frankrijk te herstichten. In de kathedraal van Metz herinnert een plaquette aan zijn bezoek.

Lacordaire, die aan het einde van zijn leven zelfs benoemd werd tot lid van de Academie Française, de hoogste eer voor een Fransman, preekte in Metz in 1838 en 1839. Hij was toen wel al priester, maar nog geen dominicaan.


Met dank aan Leo Oosterveen o.p.

Overigens verdient Lacordaire zeker een plekje in onze serie &kopstukken&. Wie een portret van deze (of een andere) beroemde dominicaan (of dominicanes) wil aanleveren, kan zich aanmelden bij de redactie.

Klik hier voor meer artikelen over dominicaanse sporen her en der. Ook een spoorzoeker? Mail de redactie.