07 November 2011

7 november: dominicaanse familiedag

Ga naar overzicht

Deel op:

e 7e november was al het feest van de dominicaanse heiligen, op voorstel van magister Bruno Cadoré is het nu ook de jaarlijkse dominicaanse familiedag. Het draait dus niet meer om de bekende en overleden heiligen, maar ook om alle onbekende &heiligen’ die delen in de missie van de orde der predikers.

Bruno Cadoré schrijft dat in een een brief aan de broeders na zijn eerste jaar als magister van de internationale Orde. In navolging van zijn voorganger Timothy Radcliffe omschrijft hij zijn functie als een &pelgrimage in de Orde’.

Een tocht die hem door de hele wereld voert en hem laat kennismaken met &broeders, zusters en leken die delen in dezelfde vreugde van de ontmoeting met Christus, door broederlijk leven, door het Woord van Leven bekend te maken, en door hoop te zaaien in het hart van de wereld’.

Volgens Cadoré wordt de dominicaanse familie gevormd waar samen geleerd, geleefd en gewerkt wordt, en &door een gedeelde overtuiging dat de wereld in staat is tot goedheid en naar God kan worden opgebouwd’.

Klik hier voor een fragment uit de overweging van lekendominicaan Theo Ruiter op 4 november in Het Steiger in Rotterdam, naar aanleiding van de dominicaanse familiedag.

Klik hier voor de volledige brief: Dominican Family Day 7 november brief Cadore? o.p.-2