06 September 2011

Professiefeest DLN in Utrecht

Ga naar overzicht

Deel op:

p zondag 23 oktober a.s. zal Dorry de Beijer door het afleggen van haar professie officieel toetreden tot de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland (DLN). In dezelfde viering zullen Kleis Adema, Ineke van Cuijk en Michel Daniëls hun professie bekrachtigen.

Zusters, broeders en geestverwanten uit de dominicaanse beweging en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om aan deze feestelijke vesperdienst deel te nemen. De professieviering vindt plaats in de voormalige dominicaanse kerk Sint Antonius / Onze Lieve Vrouw van Goede Raad, Kanaalstraat 200, Utrecht. Aanvang: 15.00 uur.

Dorry de Beijer (55) werkt als pastor bij de zorginstelling De Waalboog in Nijmegen. In diezelfde stad studeerde zij theologie. Haar eerste kennismaking met dominicanessen en dominicanen dateert uit de jaren ’80, toen zij stage liep in het toenmalige vormingscentrum ’t Dackhues in Huissen. In diezelfde periode was zij  gedurende enkele jaren lid van de gemengde dominicaanse gemeenschap 'M.-D. Chenu’ in Nijmegen. “Het zijn bij mij in eerste instantie concrete mensen, onder wie ook veel zusters, geweest die mij op het spoor van de Orde gezet hebben”, aldus Dorry. “Wat mij in dominicaanse mensen boeide en boeit, is hoe ze gestalte geven aan spiritualiteit en liturgie, niet los van de samenleving, maar daar midden in. Ik herken daarin ook mijn eigen geloofs- en levensweg. Zoals ik me ook herken in de intellectuele insteek en de kritische loyaliteit aan de kerk die dominicaanse mensen eigen is.”

Kleis Adema, Ineke van Cuijk en Michel Daniels bekrachtigen op 23 oktober de professie die zij drie jaar geleden voor het eerst hebben afgelegd. Kleis Adema (42) woont in Heerlen; hij is ondernemer en werkt als coach op het terrein van zingeving en werk. Ineke van Cuijk (59) is pastor van de r.-k. parochie De Levensbron in Lingewaard; zij woont in Angeren. Michel  Daniëls (60) uit Doetinchem is werkzaam als filiaalhouder van een supermarkt.

De DLN ging in 1999 van start met 19 leden. Inmiddels is dit aantal gegroeid tot 51. Deze maand beginnen zeven belangstellenden aan de initiële vorming voor nieuwe leden.