01 Juni 2011

In vriendschap verbonden: parochies Utrecht

Ga naar overzicht

Deel op:

anaf 1 januari 2011 maken de voormalige dominicaanse parochies in Utrecht, de Antonius van Padua/O.L. Vrouw van Goede Raad aan de Kanaalstraat (Lombok) en de St. Dominicus in de Palestrinastraat (Oog in Al) deel uit van de Sint Ludgerusparochie.

De Dominicusparochie is een kleine wijkgebonden stadsparochie in een middenklassewijk, gebouwd in de 30-er jaren van de vorige eeuw en gesticht rond 1950. Bloeiperiode tot 1960. In de jaren 60 nam het aantal dominicanen en kerkgangers af door secularisatie. De kerk staat in een door water omsloten wijk.

St Dominicus

Palestrinastraat 1
3533 EH UTRECHT

tel.: 030 – 293 52 45

In de Dominicuskerk worden activiteiten georganiseerd onder de naam &De Nieuwe Dominicus&

*

De St. Antoniuskerk is een open parochie in de multiculturele wijk Lombok. De gemeenschap heeft een rijke traditie in de interreligieuze dialoog tussen de diverse religies en heeft een sterke diaconale kant.

Het kerkgebouw is een rijksmonument en enkele jaren terug volledig gerestaureerd. Het gebouw is een prachtig visitekaartje en daarmee ook de trots van de gemeenschap. Het is beroemd en geroemd om haar kleurrijke glas-in-loodramen.

St Antonius/O.L.Vrouw van Goede Raad
Kanaalstraat 200
3531 CR UTRECHT

tel.: 030 – 293 08 79