07 Juni 2011

Dominicaans jongerencentrum ’t WasdoM

Ga naar overzicht

Deel op:

ongerencentrum ’t WasdoM is een sfeervolle accommodatie voor scholieren, studenten en werkende jongeren tussen 14 en ca. 30 jaar. Het is gevestigd op de zolder van de voormalige wasserij / bakkerij van het dominicanenklooster, midden in Zwolle.

’t WasdoM is een plek waar jongeren praten over wat hen raakt en in beweging zet. Waar ze het alledaags leven delen en in aanraking komen met niet alledaagse thema’s. Het is een plek die uitnodigt tot verdieping in de samenleving, persoonlijke ontwikkeling, religie en spiritualiteit, zowel voor groepen als individuele deelnemers.
Ook is het een plek waar jonge kunstenaars exposeren, waar een gezellige huiskamer is, een ruime activiteiten- annex slaapzaal en een goed ingerichte keuken.

Een greep uit de activiteiten:
Diaconaal vormingsjaar ('spotters’): vijf jonge mensen uit heel Europa leven tien maanden samen in een huis in Zwolle. Ze doen vrijwilligerswerk in het klooster en bij sociale projecten. Daarnaast is er tijd voor bezinning op ieders eigen leven en toekomst. Ondersteund door Youth in Action.
Kloosterweekenden voor jonge mensen van kerken, jeugdclubs, studentenverenigingen en scholen uit heel Nederland. Ze bezoeken het Dominicanenklooster en kunnen een inhoudelijk programma volgen.
Thematische en meditatieve programma’s: ruimte voor creativiteit, gesprek en meditatie, samen eten en leren.
Meal2Meet: een wekelijkse maaltijd op dinsdagavond, voor studenten van verschillende studierichtingen en uit verschillende landen en culturen.

Zie voor deze en andere projecten de website van ’t WasdoM, en de site van de samenwerkende kloosters en jongerencentra: Verborgen Vuur.

postadres:
Assendorperstraat 29
8012 DE Zwolle

bezoekadres:
Assendorperdijk 8
8012 EH Zwolle

telefoon: 038 – 425 44 06
fax: 038 – 421 11 52

e-mail: wasdom@kloosterzwolle.nl