07 Juni 2011

In vriendschap verbonden: Het Steiger, Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

er 1 januari is de parochie Het Steiger opgegaan in de nieuwe Johannes-fusieparochie en daarmee formeel overgedragen aan het bisdom. De &Citykerk’ zal voorlopig een onmiskenbare dominicaanse toets behouden.

In verbondenheid met de wereldkerk is Het Steiger met diverse christelijke voorgangers een oecumenisch ingestelde kerk. Midden in het centrum van Rotterdam creëert Het Steiger stilte en biedt inspiratie voor mensen met levensvragen.

Het Steiger heeft een aantal stilteplekken; de Mariakapel – die overdag open is van 8.30 tot 19.30 uur – en de binnentuin van de kerk (deze is beperkt te bezoeken). Ook wordt de stilte gezocht tijdens zenmeditatie. Voor het Taizé-gebed sluiten we aan bij de bijeenkomsten in de Paradijskerk. Anderzijds is er gelegenheid om je gedachten en levensverhaal te delen met een groep of in een persoonlijk gesprek.

In Het Steiger geloven we dat je er in het leven niet alleen voor staat. We zoeken Gods nabijheid en het gesprek met de religieuze groepen die onze stad rijk is: moslims, joden, protestanten, katholieken en orthodoxen. Het Steiger wil een plek zijn voor interreligieuze ontmoeting of uitwisseling en zoekt het contact met scholen in de buurt.

Er is bijna elke dag, behalve op vrijdag, in de dagkerk een viering in Het Steiger. Op vrijdag sluiten we aan voor Het Gebed voor de Vrede in De Laurens. Voor ouderen en jongeren, voor speciale gelegenheden of gewoon een dagelijks moment van meditatie staat Het Steiger open. Kinderen komen in de jeugddienst spelend in aanraking met de Bijbel en met eigen geloofsvragen. Ook zijn er tentoonstellingen, lezingen, avonden rondom Bijbelteksten of thema’s, orgelconcerten en religieuze reizen. Bekijk het actuele aanbod op www.hetsteiger.nl en kom eens langs.

Veel van deze activiteiten worden samen, of in overleg met de Kloostertuin, het Leerhuis Spiritualiteit en Dominicaans Rijnmond verzorgd. Voor informatie van de Kloostertuin: www.kloostertuin.nl.

Citykerk Het Steiger Sint Dominicus

Ingangen: Hang 18 en 1e Nieuwstraathof 2.

Secretariaat:
1e Nieuwstraathof 2
3011 GN ROTTERDAM
tel.: 010 – 414 78 51

E-mail: secretariaat@hetsteiger.nl
Website: www.hetsteiger.nl