20 Mei 2011

Magister dominicanen in Pakistan

Ga naar overzicht

Deel op:

runo Cadoré, magister van de orde der Dominicanen, &plantte’ op 9 mei een vredespaal op het vredescentrum in Lahore, Pakistan. Een betekenisvolle ceremonie in het land waar christenen het moeilijk hebben en dat, zeker na de dood van Osama Bin Laden, breed gewantrouwd wordt.

De ceremonie was een uiting van het verlangen naar vrede in het verscheurde land. &Moge vrede heersen op aarde’ staat er in vier talen op de paal geschreven. De ceremonie werd bijgewoond door meer dan veertig dominicaanse broeders, zusters en leken.

Gevaarlijk
James Channan o.p., leider van het vredescentrum, prees de kleine Franse magister voor zijn moed om Pakistan te bezoeken, &juist op dit belangrijke moment in onze geschiedenis’. Verschillende mensen hadden hem de reis afgeraden, vanwege de onzekere situatie in het land en de altijd bestaande dreiging van geweld jegens christenen in het land. Br. Bruno had geantwoord: &Als jouw mensen in een moeilijke situatie kunnen overleven, kan ik het ook’.

De magister reisde samen met zijn &socius’ voor Azië, Vincente Lu o.p. Channan zei dat de bevolking van Pakistan ten diepste verlangt naar rust en vrede, temidden van de haat, het geweld en het terrorisme in het land.
Br. Bruno prees de dominicanen in Pakistan voor hun vredeswerk en zei dat het de centrale opdracht is van de volgelingen van Jezus. De mensheid is geschapen in vrede en liefde, en &vrede’ was het eerste woord dat de opgestane Christus ons toewenste, aldus de magister.

Klik hier voor de website van de Pakistaanse dominicanen en hier voor een langer verslag en meer foto’s.