30 Mei 2011

Magister Bruno Cadore in de gevangenis

Ga naar overzicht

Deel op:

oor zijn reis naar Pakistan bezocht de magister van de orde in april de lekendominicanen van O.L. Vrouwe van Barmhartigheid in Norfolk (Massachusetts, VS). Deze broederschap bestaat uit zo’n 35 gevangenen, van wie er 17 eeuwige professie hebben gedaan.

Br. Bruno sprak over hen 'als in een klooster verblijvende broeders’. Hij verbond dat in zijn preek aan de lezing over de blindgeboren man, die pas genas nadat hij Jezus ontmoette. 'Dat geldt ook voor ons, zondaars. We zondigen omdat we blind zijn en worden pas van onze blindheid genezen als we Jezus ontmoeten.’

Gebed
De magister had een gesprek met de broeders in de gevangenis over hun vorm van prediken. De mannen noemden onder meer het leven van een goed voorbeeld in een vijandige omgeving, het schrijven van poëzie en liedjes en andere artistieke uitingen. De magister opperde dat hun gebed misschien hun beste bijdrage aan de orde is.
Br. Bruno vertelde over het proces van de zaligverklaring van Jean-Joseph Lataste, de oprichter van de Dominicanessen van Bethanië, die begonnen is onder vrouwelijke gevangenen. De communiteit in Norfolk voelt zich zeer betrokken bij Bethanië.

Klik hier voor een achtergrondartikel over deze broederschap