27 Mei 2011

'Clericus-Cup’: dominicanen tegen jezuieten

Ga naar overzicht

Deel op:

p 28 mei sluit het voetbalseizoen met wat door sommigen als de wedstrijd van het jaar wordt gezien. Het gaat dan niet om de Champions League-finale tussen Manchester United en Barcelona, maar de finale van de Clericus Cup in Rome. Dit jaar is het een klassieker in de klassieke zin van het woord.

Update na de wedstrijd: De finale is met 3-1 gewonnen door de Gregoriana.

In deze wedstrijd neemt een team van het Angelicum (de dominicaanse universiteit in Rome) het op tegen het team van de Gregoriana, de universiteit van de jezuïeten. De twee ordes hebben een lange geschiedenis van rivaliteit en dat maakt deze finale pikant.

Angelicum Boys
De 'Ange’ heeft drie broeders onder de spelers: Juan Carlos Canoles o.p. uit Colombia, Emmanuel Albano o.p. uit Zuid-Italië en Mirek Sander o.p. uit Polen. De 'Angelicum boys’, die een blauw shirt dragen, worden gezien als de underdog.
Ze hebben echter bewezen over doorzettingsvermogen te beschikken, toen ze eerder in het toernooi het team van het Mexicaanse Romeinse college versloegen met 6-0. Volgens kenners kwam dat door de solide organisatie, de kwaliteiten van keeper Alsaldi en de individuele klasse van Javier Ibarra. Klik hier voor meer informatie uit Italie en hier voor informatie en foto’s uit de VS.