21 Maart 2011

Dominicaan Yousif Thomas Mirkis in Nederland

Ga naar overzicht

Deel op:

aterdag was het acht jaar geleden dat de oorlog om Irak uitbrak. Dominicaan Yousif Thomas Mirkis was in Nederland om te praten over de moeilijke situatie van het land en de soms wanhopige toestand van christenen. Maandag sprak hij met minister Leers van immigratie en asiel.

Pater Yousif Thomas Mirkis

&De categorieën van woorden schieten te kort om de situatie voor christenen en andere minderheden in Irak weer te geven. In Nederland heeft men één woord voor “vervolging”, maar de werkelijkheid in Bagdad vraagt om een genuanceerder vocabulaire’.

Pater Yousif Thomas Mirkis o.p. was in Nederland op uitnodiging van de Raad van Kerken en Kerk en Vrede. Hij sprak voor een gehoor dat zich deels bezighoudt met de interreligieuze ontmoeting en deels met de vluchtelingenproblematiek, en analyseerde de situatie in Irak.

Klik hier voor het verslag van zijn bezoek.

Klik hier voor een verslag van zijn gesprek met minister Leers.