In memoriam

Alvaro de Boer (93) in Puerto Rico overleden

n Bayamon op Puerto Rico overleed op 23 maart 2011 in de avond pater Alvaro de Boer o.p., op 93-jarige leeftijd, in zijn communiteit.

Hij was tot het laatst geestelijk adviseur van de door hem gestichte Comunidad de Jesús Mediador.

Padre Alvaro o.p. was lid van het vicariaat van Puerto Rico. Hij werd geboren op 11 februari 1918 in Volendam. Op 18 september 1938 deed hij professie in de orde der predikers. Op 25 juli 1943 werd hij priester gewijd. In 1946 vertrok hij naar Puerto Rico.

Armen

De gemeenschap van ‘Jesus Mediador’ werkt al meer dan veertig jaar in de wijk El Volcán in Bayamón, op het Caribische eiland Puerto Rico. De gemeenschap bestaat verder uit zeven zusters en heeft een progressief karakter door de principiële keuze dienstbaar te zijn aan de armen en aan een rechtvaardige samenleving.

Alvaro de Boer zette zich onder meer in voor landhervormingen, daklozen, politieke gevangenen en  voor het einde aan de militaire aanwezigheid van de Verenigde Staten in de haven van Vieques.

Eer

Drie jaar geleden vierde de lokale gemeenschap de 90ste verjaardag van pater Alvaro. Een verslag en meer foto’s zijn hier te vinden.

Zondag 27 maart is de uitvaartmis om half tien ’s ochtends, plaatselijke tijd, op het uur waarop hij al jarenlang met de groepen die zich rond hem bewogen de mis opdroeg in ‘El Volcán’. Om twee uur  ’s middags is de begrafenis in Jesús Mediador.

 

Alvaro de Boer