13 Januari 2011

Dominicaanse postzegels worden overgedragen

Ga naar overzicht

Deel op:

e bijzondere verzameling dominicaanse postzegels, aangelegd door achtereenvolgens Pierre Wolfs, Leopold van Nueten en Peter Wols, wordt na dit jaar afgesloten en te zijner tijd toegevoegd aan de archieven van de orde in Rome.

Religieus erfgoed kan enorm zijn: in stenen of gedachten, maar ook verbazend klein, zoals de postzegels die verzameld zijn in het projectPhilately of Saint Dominic’s Order. De zegels gaan vergezeld van informatieve teksten.

Bijna twee jaar geleden zocht Peter Wols o.p., de huidige beheerder van het project, naar een opvolger. Die speurtocht had geen succes, zodat de verzameling werd aangeboden aan de orde in Rome.

Allan White, socius van de Magister van de orde, heeft Wols nu laten weten dat de verzameling als ‘een mooi cadeau’ in dank zal worden aanvaard en zorgvuldig in de archieven van de orde zal worden opgenomen.

Wols heeft toegezegd dat de verschenen zegels en afstempelingen van 2010 en 2011 nog toegevoegd zullen worden. ‘Ik maak alles zo ver klaar, dat iemand na mijn overlijden de pakketten zo op de post kan doen naar Rome.’

*

Naschrift in 2015: de collectie ‘Philately of Saint Dominic’s Order’ is geborgen in het Archief van de Orde in Rome. Ze omvat 324 personen en 190 vermeldingen van dominicaanse kerken, kloosters, universiteiten tot en met 2010.

0109

Eerder verschenen

05 maart 2009
Leestijd 2 min

Gezocht: dominicaanse filatelist

Lees meer