23 December 2010

Mensenrechtenprijs voor bisschop Mexico

Ga naar overzicht

Deel op:

e Noorse mensenrechtenorganisatie Rafto Stiftelsen heeft haar jaarlijkse prijs toegekend aan de Mexicaanse bisschop Jose Raul Vera Lopez, dominicaan, voor zijn werk voor migranten en indianen. Dat meldt Katholiek Nederland.

De dominicaan Vera Lopez (65) is rooms-katholiek bisschop van Salitillo in het noordoosten van Mexico. Hij ontvangt de prijs vanwege zijn inzet voor mensenrechten en sociale gerechtigheid. “Hij is een onwrikbaar criticaster van machtsmisbruik en een onbevreesd verdediger van migranten, inheemse volkeren en andere bedreigde groepen in de Mexicaanse samenleving”, aldus de Rafto Stiftelsen.

Vier eerdere laureaten van de prijs ontvingen later de Nobelprijs voor de Vrede.
Klik hier voor het volledige bericht.