15 November 2010

Afscheid laatste zusters van Reuver

Ga naar overzicht

Deel op:

p 25 november verlaten de laatste twee zusters dominicanessen van Voorschoten het Limburgse Reuver. De zusters woonden er tussen 1891 en 2007 in het Heilig Hartklooster, de laatste per jaar in verzorgingshuis &De Brink’. Op 10 november nam de dominicaanse familiegroep Venlo afscheid.

De dominicaanse familiegroep Venlo komt elke maand bijeen in de Albertushof in Venlo. Nu was er een feestelijk samenzijn in de huiskamer van de zusters op De Brink in Reuver. Op 25 november verlaten zuster Pauline en zuster Perpetua als laatsten De Brink. Alle veertien zusters van Reuver wonen dan in Huize Bijdorp, het moederhuis van de zusters van Voorschoten, of in Rotterdam.

Het voormalige klooster is omgebouwd tot appartementencomplex. Klik hier om er een kijkje te nemen.

Lekendominicaan Ina Tekelenburg maakte een speciaal afscheidscadeau voor de zusters: een beschilderde en bewerkte houtblok, gemaakt van een oude omgezaagde boom uit de tuin van het voormalige klooster. &De jaarringen staan voor de vele vruchtbare jaren die jullie hier doorgebracht hebben en voor de vele goede werken van alle dominicanessen in Reuver al die tijd’, zei ze er namens haar familiegroepleden bij.


De tekst luidt: Zusters dominicanessen van Reuver gaan naar Voorschoten. Zr. Basilla, zr. Gonzala, zr. Renilde, zr. Ignatta, zr. Nolasea, zr. Serafica, zr. Irma, zr. MaClaire, zr. Virgini, zr. Marie-Leonie, zr. Villana én zr. Perpetua.