27 Oktober 2010

Fietstocht door Gods openluchtkerk

Ga naar overzicht

Deel op:

ozef Essing o.p. (75) reed tussen 15 augustus en 2 oktober maar liefst 3730 kilometer per fiets, naar Lourdes en Prouille en weer terug. Dagblad de Stentor plaatste onlangs een artikel over de reiziger en zijn inspirerende tocht.

Gods openluchtkerk. Zo omschrijft Jozef Essing in het kort het gevarieerde landschap waar hij de afgelopen weken doorheen trok. Van de Nederlandse weilanden en het oude jaagpad langs de Maas tot aan de glooiende graanvelden in Noord Frankrijk en de verstilde nog middeleeuwen ademende dorpjes in het zuiden.

&Overal is de hand van God zichtbaar. Als je ’s morgens weer op pad gaat en na enige tijd je ritme gevonden hebt en je als het ware op de automatische piloot kunt fietsen, kun je ten volle genieten van de harmonie die elk landschap kent. Prachtige kleuren, prachtig licht en sublieme composities. Fietsen is bovendien een extra sensatie, omdat het bijna geen geluid maakt en je dus ten volle kunt genieten van alles tussen hemel en aarde. Hetgeen er dan aan je ogen en in gedachten aan je voorbij trekt vormt een verbinding met God. Het is een vorm van meditatie.’

Lees hier het volledige artikel van Frans Ebeltjes in de Stentor.