31 Augustus 2010

Generaal kapittel orde in Rome begonnen

Ga naar overzicht

Deel op:

andaag begint in Rome het generaal kapittel van de orde der dominicanen. Het kapittel, dat tot 21 september duurt, bespreekt de stand van zaken in de orde en kiest op 5 september een nieuwe magister als opvolger van de Argentijn Carlos Aspiroz Costa o.p.

Namens het bestuur van de Nederlandse provincie zijn provinciaal overste Ben Vocking en bestuurslid Antoon Boks in Rome aanwezig. Zij zullen ons zo mogelijk middels korte berichten iets van hun ervaringen laten horen. Antoon Boks stuurde al enkele foto’s van het conferentieoord van de salesianen rond. &Niemand van jullie zal geloven, dat de Kapittelmensen het in Rome slecht zullen hebben’, schreef hij erbij. Zie verder hieronder voor een indruk.

In de aanloop naar het kapittel publiceerde de orde op deze website gewijd aan het kapittel een aantal video’s over democratie in de orde, het gewijde leven, de missie en de studie. Voor wie vlot Engels, Spaans of Frans verstaat een mooie introductie.

Klik hier voor meer video’s. Klik op de kleine vlaggetjes rechts voor andere talen.

Hieronder enige foto’s van het oord waar ook de Nederlandse afvaardiging enkele weken verblijft.


De plenaire vergaderzaal


De hal


Eetzaal


De kapel


Een kamer