10 Mei 2010

Kleine geschiedenis van Het Steiger

Ga naar overzicht

Deel op:

ier maal deelde de Rotterdamse dominicaanse parochie Het Steiger in 'een golf van spirituele springvloed, maar vier maal trad ook de eb weer in’. Dat schrijft Leo de Jong o.p. in een kleine geschiedenis van deze parochie, die op 14 mei haar vernietiging en herbouw viert.

rotterdam-citykerk-het-steigerHet Steiger werd op 14 mei 1940 verwoest bij het bombardement op Rotterdam. Op 14 mei 1960 ging de herbouwde kerk officieel open. Tussen 13 en 16 mei viert deze dominicaanse parochie beide feiten met een heel aantal activiteiten.

De eerste dominicanen kwamen in de Maasstad in de veertiende, misschien zelfs al in de dertiende eeuw. Leo de Jong o.p. beschrijft de geschiedenis in het lezenswaardige document dat u hieronder kunt downloaden, exclusief voor bezoekers van deze site. Het artikel leest als een vergrootglas op de Nederlandse (katholieke) geschiedenis.

Het Steiger en het convent van de Dominicanen bij de Rotte-dam