11 Mei 2010

Heruitgave Johannes de Ziener komt er

Ga naar overzicht

Deel op:

p de laatste dag van de inventarisatie kwam bestelling 174 binnen. Er waren er 175 nodig om de eenmalige kleinschalige heruitgave van het magnum opus van Jan Nieuwenhuis o.p. mogelijk te maken. &Dit is fantastisch nieuws!’

Een waagstukje is het wel, als kleine website in samenwerking met een kleine uitgeverij een kleine heruitgave op te zetten van een groots en dik boekwerk. Johannes de Ziener is bijna duizend pagina’s dik en dat maakt de uitgave vrij kostbaar: de intekenaars hebben er allemaal 85 euro voor over – en soms nog meer. Een pastoor uit de Randstad meldde zich spontaan met de vraag wat hij nog kon betekenen om de heruitgave mogelijk te maken.

Veel intekenaars reageren verheugd op het bericht dat de uitgave doorgaat. &Fantastisch nieuws!’, schrijft er een. &Groot respect voor het werk van Jan Nieuwenhuis’, laat een ander weten.
Auteur Jan Nieuwenhuis (foto) zelf kon nog niet om een reactie gevraagd worden, aangezien hij verblijft in het VU-ziekenhuis te Amsterdam. Na een ongelukkige val brak hij vorige week zijn heup. Hij herstelt echter voorspoedig.
De intekenaars krijgen binnenkort bericht over de verdere gang van zaken.