11 Maart 2010

Open dag in nieuw klooster België

Ga naar overzicht

Deel op:

e Waalse dominicanen besloten enkele jaren geleden het landelijke Froidmont te verlaten en zich te richten op de universiteitssteden Luik en Louvain-la-Neuve. In die laatste stad wordt deze week de nieuwe kapel officieel in gebruik genomen. Zondag is er open dag.

De nieuwe communiteit van Louvain-la-Neuve is genoemd naar Fra Angelico en heeft een internationaal karakter: er wonen acht religieuzen uit vijf landen. De bijzonder vormgegeven nieuwe kapel is klein, maar onze gastvrijheid is er niet minder door, schrijven de Waalse dominicanen op hun website.

Zondag is er een open dag, van elf tot zes uur ’s avonds. De Mis is om elf uur – en kan door een beperkt aantal mensen worden bijgewoond.

Core-business
Het kapittel van de Franstalige dominicanen in België nam zich in 2006 voor een nieuwe gemeenschap te stichten in Louvain-la-Neuve. Sinds 2005 waren ze er al actief op de campus van de universiteit, via studentenpub The Blackfriars (de traditionele Engelse naam voor de dominicanen). Met de nieuwe communiteit kunnen de Franstalige dominicanen zich er wijden aan de core-business sinds Dominicus: prediking, studie en pastoraat.

 

 

Meer foto’s van de bouw en van de inwijding van de kapel zijn te zien op de website van Belgique-Sud.