10 Februari 2010

Dominicanen in Vietnam

Ga naar overzicht

Deel op:

aminh-Bachuông (Dominicanen – Drie Klokken). Zo heet de Dominicaanse kerk in Ho Chi Minh City (Saigon) in Vietnam. De familie Nguyen bezocht de kerk en berichtte erover in het parochieblad van het rectoraat in Zwolle.

De Dominicaanse orde is al lang in Saigon aanwezig. Sinds augustus 2005 hebben ze een heel nieuw kerkgebouw, waarin boeddhistische en christelijke architectuur samenkomen. &Schitterend’, schrijft de familie Nguyen in het tijdschrift Presenteerblad van de dominicaanse parochie van Zwolle.
&Binnen in de kerk zie je dat het rond gebouwd is. Het liturgisch centrum en de altaartafel zijn rond, met prachtige stoelen voor de priesters. Je komt op drie verschillende kanten de kerk binnen, links en rechts van het liturgisch centrum en recht ervoor. Op de wanden zijn prachtige tekeningen van de kruisweg te zien, maar ook van de Bijbelse geschiedenis.’

Regen en zegen
&De deuren staan wagenwijd open, ook buiten de diensten om kun je er bidden. Tijdens de vieringen kun je binnen of buiten zitten. Toen wij er waren begon het plots hard te regenen. Vanwege de enorme warmte, staan de ramen altijd open, ook bovenin. Door de harde wind waaide de regen door de ramen naar beneden. We werden daardoor nat, een vreemde gewaarwording. Niet alleen de zegen kwam nu naar beneden, maar ook de regen.’
Aan de kerk is een klooster verbonden waar 24 broeders wonen, die vooral diaconaal werk doen.

Met dank aan Hung, Don, Marc en Angela Nguyen.