10 September 2009

Een muurschildering op Bonaire

Ga naar overzicht

Deel op:

Volgens een voorbijganger is het Ludovicus, maar meer informatie konden we niet te pakken krijgen’, schrijft Tineke de Boer-Bleeker na de oproep om dominicaanse sporen. Wie weet meer?

Tineke de Boer-Bleeker logeerde bij haar zoon op Bonaire, in juni van dit jaar, en kwam in het plaatsje Rincon deze muurschildering tegen. Natuurlijk moest ze, als coördinator van de dominicaanse parochie in De Goorn, een foto maken. Thuisgekomen zag ze een oproep op deze website om sporen van dominicaanse aanwezigheid.

Maar wie wordt hier geëerd? Verschillende bronnen meldden ons in de weken na de publicatie van dit artikel dat het inderdaad gaat om San Luis Beltran (Sint Ludovicus Bertrandus), een Spaanse missionaris die in Amerika is gaan werken.

Ook dominicaanse sporen gevonden? Mail de redactie.