25 Juni 2009

Aalmoezenier voor de kunstenaars

Ga naar overzicht

Deel op:

ijdens studies kunstgeschiedenis in Cambridge komt Alain Arnould (48) in contact met de orde van de dominicanen. Vandaag woont hij in de internationale gemeenschap van de broeders in Brussel en is hij aalmoezenier voor kunstenaars. Een artikel uit het Vlaamse &Kerk en Leven’.

Zelden in de bossen, veeleer midden in de stad zijn de dominicanenkloosters te vinden. Dat heeft alles te maken met de spiritualiteit van deze 'predikheren’. Het naar buiten treden en aanwezig zijn in de samenleving trok Alain Arnould minstens evenzeer aan als het contemplatieve bidden en lezen. Waar anders dan in de internationale gemeenschap
van de dominicanen in hartje Brussel kon deze Bruggeling met Franstalige wortels dit beter beleven?

Klik hier voor het volledige artikel van Lieve Wouters in Kerk en Leven (Acrobat Reader noodzakelijk).