08 Mei 2009

Nu te huur: een goochelende predikheer

Ga naar overzicht

Deel op:

arochies en scholen in het westen van de Verenigde Staten kunnen een beroep doen op pater Daniel Rolland, een dominicaan met een passie voor goochelen. Hij brengt 'spiritual magic’ om het evangelie te verkondigen.

Daniel Rolland o.p.

Kunst was er altijd al in de katholieke kerk: muziek, zang, dans, beeldhouwwerk, schilderkunst, glas-in-lood, verhalen en poëzie. En nu is er ook nog de spirituele goochelkunst van pater Daniel Rolland o.p., lid van de westelijke Amerikaanse provincie van de dominicanen.

Geen wonder
Pater Daniel is te boeken door parochies die een typisch Amerikaanse fund raising-bijeenkomst houden, en door scholen die een catecheseproject kracht willen bijzetten. Hij vermeldt er wel bij dat hij kinderen graag leert onderscheid maken tussen goochelkunst, wonder en mysterie.
In de eucharistieviering blijven de goochelkunsten achterwege, al zijn er wel retraites te boeken. Of de goochelende dominicaan succesvol is, valt niet op te maken uit zijn website. Zijn agenda is akelig leeg.

Dromen
Pater Daniels levensmotto is: 'Maak dromen waar’, zo zegt hij van zichzelf. 'Ik denk dat het belangrijk is om een droom te hebben om na te jagen in het leven. Toen ik eenmaal mijn droom had verwoord om rond te trekken en met goochelen te evangeliseren, nam God me mee naar prachtige plaatsen en nog mooiere mensen.’

Zie ook zijn eigen website.