21 Augustus 2008

Ziel op de fiets

Ga naar overzicht

Deel op:

erard Oostvogel was studentenpastor, vice-voorzitter van de Acht Mei Beweging en een van de voorgangers bij het oecumenisch huwelijk van Prins Maurits en Prinses Marilène. Onlangs verscheen van hem 'Ziel op de Fiets. Wijsgerig Reisboek van een Kritische Dominicaan’.

oostvogel_zielopdefietsHet boek is een pronkstuk in de nieuwe ‘Geert Grote Reeks voor Kritische Spiritualiteit’ van de Deventer Universitaire Pers. Het boek is alleen te bestellen via Internet.

Het is ‘een prachtig lees-, kijk-, denk- en vooral kritisch geloofsboek’, schreef de Biltsche Courant. Gerard Oostvogel verzamelt al jaren aantekeningen, reisverslagen, eigengemaakte foto’s en andere spiritueel getinte afbeeldingen. Het boek, ruim 300 pagina’s dik met 75 foto’s, biedt voor het eerst een kijkje in die persoonlijke geloofswereld, bijeengebracht en geredigeerd door oud-Elsevier-journalist Ronald Meijer, en uitgegeven in het jaar dat Oostvogel zijn tachtigste verjaardag vierde.

Klik hier om kennis te maken met het boek.

Klik hier om meer te lezen over boek en auteur.

UPDATE (2014): het boek is uitverkocht