Leestijd 2 min

21 Augustus 2018

Professieviering van broeders op 16 september

Opnieuw doen dit jaar drie broeders professie in de Orde der Predikers. Stefan Mangnus doet zijn eeuwige professie en Cornelis van Lit en Stefan Ansinger verbinden zich voor drie jaar met de dominicanen. De viering is op 16 september om 15.00u in de Steigerkerk Rotterdam. Wees welkom!

Leestijd 1 min

21 Augustus 2018

Programma klooster Zwolle najaar 2018

Het programmaboekje van het Dominicanenklooster Zwolle voor komend najaar is nu te lezen. Met muziek, schilderen, cursussen, kloostercolleges, vieringen en yoga.

Leestijd 3 min

20 Augustus 2018

De pelgrimstocht in de media

De pelgrimstocht naar Rotterdam trok veel media-aandacht. Onder de zeker 65 (!) meelopers waren geen journalisten, toch dook het verhaal op in menige krant en radioprogramma.

Leestijd 2 min

17 Augustus 2018

Er wonen al eeuwen dominicanen in Rotterdam

De eerste dominicanen bezochten Rotterdam al toen de stad nog maar net gesticht was: in de veertiende, wellicht zelfs in de dertiende eeuw. De nieuwe broeders staan in een lange traditie.

Leestijd 3 min

14 Augustus 2018

De digitale pelgrimage

Lukt het niet om mee te lopen of onderweg te komen vieren, dan kun je de pelgrimstocht In Vurig Vertrouwen toch op de voet volgen: via dagelijkse berichten op deze website en op sociale media.

Leestijd 4 min

10 Augustus 2018

Ter herinnering aan Jos Oorsprong

In Nijmegen overleed op 4 augustus 2018 dominicaan Jos Oorsprong (89). Hij was 68 jaar geprofest dominicaan en 63 jaar priester. Hieronder vindt u het in memoriam en de tekst van de preek bij de uitvaart.

Leestijd 2 min

10 Augustus 2018

AdemInn zoekt locatiemanager

De bar van stiltecafé Adem Inn in Rotterdam wordt door een fantastisch team vrijwilligers gerund. Voor de aansturing van dit team en de praktische zaken in het café is nu een vacature voor een locatiemanager/vrijwilligerscoördinator voor 12 uur per week.

Leestijd 4 min

10 Augustus 2018

Lezingenserie: Economie van het genoeg

Eelke de Jong, Kees Vendrik, Hub Zwart en Wil Derkse zijn de sprekers van de nieuwe serie lezingen van het Nijmeegse Albertinumgenootschap, in september en oktober. Over het kwalijke groeimodel van onze economie, tien jaar na het begin van de crisis.

Leestijd 1 min

10 Augustus 2018

Kloosterdagen in Abdij Koningshoeven

Namens dominicaans Rijnmond nodigen zr Regina Plat (dominicanes van Voorschoten) en Theo Ruiter (lekendominicaan) geïnteresseerden uit om mee te doen aan drie kloosterdagen in de trappistenabdij Koningshoeven, van 14-16 september.

Leestijd 2 min

08 Augustus 2018

Vader Dominicus in expositie vita-ikonen

Van 24 juli tot Driekoningen 2019 is in het ikonenmuseum in Kampen een tentoonstelling over vita-ikonen te zien. Daarbij ook een door Thom Breukel gemaakte Vita van Vader Dominicus.

Leestijd 6 min

04 Augustus 2018

Rondwandeling door dominicaans Nijmegen

Nijmegen is een van de Nederlandse plaatsen waar tal van dominicaanse verhalen te vertellen zijn. Op de kaart van huidige en vroegere leef- en woonplekken is de keizerstad aan de Waal blauw gekleurd.

Leestijd 2 min

31 Juli 2018

Zr. Holkje in tv-programma 'Moby Dick'

Op 16 augustus is dominicanes Holkje van der Veer te gast in het zomerprogramma Moby Dick van Matthijs van Nieuwkerk. Uitzending: 22.25u op NPO 1.

Leestijd 1 min

27 Juli 2018

Open leesgroep Dominicus Utrecht

Op 4 september begint weer de Open Dominicus Leesgroep, elke eerste dinsdagavond van de maand in de Dominicuskerk Utrecht. Komende maanden leest men hoofdstukken uit ‘Zielen winnen’ van Erik Borgman.

Leestijd 1 min

25 Juli 2018

In vurig vertrouwen

In vurig vertrouwen – dominicanen onderweg. Dat is de slogan voor de pelgrimstocht van 13-18 augustus, van Nijmegen naar Rotterdam. Dit filmpje warmt ons op voor de komende dagelijkse overwegingen en impressies.

Leestijd 2 min

23 Juli 2018

Opening 'De Herberg' in Huissen

De officiële opening van De Herberg, de nieuwbouw in het Dominicanenklooster van Huissen, vindt plaats op dinsdag 9 oktober van 15:00-17:00 uur. Wees welkom bij de feestelijke opening en kom kijken!

Leestijd 1 min

18 Juli 2018

Kinderen tuinieren bij klooster Zwolle

Op de avond van 16 juli begonnen Zwolse kinderen aan hun moestuintjes in de tuin van het Dominicanenklooster Zwolle. Wijbe Fransen zegende de grond en het werk van de kinderen. Het Algemeen Dagblad maakte een mooi verslag.

Leestijd 2 min

16 Juli 2018

Gezocht: Schillebeeckx-promovendus

De Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen is op zoek naar een Promovendus ‘Schillebeeckx’s ecclesiologie en de hedendaagse politieke theologie’.

Leestijd 2 min

06 Juli 2018

Kom mee vieren op weg naar Rotterdam

Van 13-18 augustus loopt een groep broeders van Nijmegen naar Rotterdam. Zin om onderweg mee te vieren of zelfs een stuk mee te lopen? Een overzicht met tijden en adressen. Aanmelden kon tot 1 augustus, mee vieren kan altijd!