Leestijd 2 min

12 November 2018

Muziek in de Dominicus Utrecht

We zouden wel kunnen spreken van een muziekmaand in de Dominicus Utrecht: er staan drie concerten op stapel én een lezing over requiems.

Leestijd 5 min

06 November 2018

Bijgewerkte vertaling constituties van de Broeders

De Constituties van de Predikbroeders worden telkens vernieuwd. Nu is er een bijgewerkte Nederlandse vertaling met een inleiding van de Vlaamse broeder Mark De Caluwe o.p.

Leestijd 2 min

30 Oktober 2018

Stagiair Zwolle 'jonge theoloog des vaderlands'

Terwijl in het Dominicanenklooster van Zwolle zijn eerste eigen programma liep werd Rik Zweers in Hilversum bij de Nacht van de Theologie gekozen tot eerste jonge theoloog des vaderlands. ‘Ik ben flabbergasted.’

Leestijd 2 min

29 Oktober 2018

Allerzielen: omzien naar de onzen

Op Allerzielen worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht, en de anderen in stilte. Hier vindt u de namen en gezichten van overledenen uit de dominicaanse familie.

Leestijd 2 min

29 Oktober 2018

Weer nieuwe 'verkondigers van de Levende'

Met de vier nieuwe lekendominicanen die zondag 28 oktober in Zwolle hun professie deden zijn er weer nieuwe ‘verkondigers van de Levende’, zei Otto Vervaart o.p.

Leestijd 2 min

25 Oktober 2018

Necrologie van de Nederlandse dominicanen

Dominicanen noemen hun overleden broeders elk jaar op hun sterfdag, in het koorgebed. Deze necrologie bevat de namen en sterfdata van 1965-2018.

Leestijd 1 min

23 Oktober 2018

Lezing: Thomas van Aquino en reliekverering

Anton ten Klooster geeft in het Catharijnenconvent Utrecht op 22 november om 14.00u een college over de beroemde middeleeuwse dominicaan Thomas van Aquino. Wat schreef hij over relieken en hoe werd er na zijn dood met zijn eigen stoffelijke overblijfselen omgegaan?

Leestijd 5 min

17 Oktober 2018

Albertinumlezingen over Heilige Boeken

De tweede cyclus lezingen van dit seizoen van het Nijmeegse Albertinumgenootschap vindt plaats op vier donderdagavonden in november. Sprekers zijn Dick Akerboom, Emile Schrijver, Nicolet Boekhoff-van der Voort en Paul van Geest.

Leestijd 2 min

16 Oktober 2018

De Ommegang: kunstproject in Haarlem

De Kloostergangen in het stadhuis van Haarlem waren vroeger deel van een dominicanenklooster. Hier wordt in november een spirituele ommegang gemaakt.

Leestijd 2 min

12 Oktober 2018

Priester- en diakenwijding van twee broeders

Op 17 november wordt in Rotterdam Richard Steenvoorde tot priester en Stefan Mangnus tot diaken gewijd door mgr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam. Wees welkom!

Leestijd 5 min

12 Oktober 2018

Professieviering lekendominicanen in Zwolle

Vier lekendominicanen doen dit jaar hun tijdelijke professie in de Orde, en één bekrachtigt haar professie. Dat gebeurt in een viering in de Dominicanenkerk Zwolle op 28 oktober om 15.00u. Wees welkom!

Leestijd 2 min

10 Oktober 2018

Feestelijke opening 'De Herberg' in Huissen

Met drie zalen en 21 eenvoudige kamers in een fraai gebouw kan het centrum Dominicanenklooster Huissen vooruit. Het nieuwe gebouw, ‘De Herberg’ geheten, werd 9 oktober geopend door dominicaan Jan Boks.

Leestijd 1 min

09 Oktober 2018

Programma Klooster Huissen najaar

De nieuwe kloosterbrief van het centrum voor bezinning, bezieling en beweging in het klooster van Huissen is nu te lezen. Neus eens door het rijke programma!

Leestijd 1 min

03 Oktober 2018

Dominicaanse 'coverbroeder' op Klooster magazine

Op de cover van de nieuwe editie van het magazine Klooster! staat Richard Steenvoorde tegen de achtergrond van de Nieuwe Maas in Rotterdam. Ook Thomas Volkers, Erik Borgman en Arjan Broers werkten mee aan het blad.

Leestijd 6 min

01 Oktober 2018

Mienskip: ruimte geven én blijven uitnodigen

Maar liefst 125 katholieken en protestanten kwamen zondag 30 september bijeen in het koor van de Grote of Jacobijnenkerk in Leeuwarden, voor een veelzijdig programma over Mienskip, het thema van de Culturele Hoofdstad.

Leestijd 3 min

25 September 2018

Levenswerk Paul Brenneker o.p. ontsloten

Missionaris en volkenkundige Paul Brenneker (1912-1996) maakte in de jaren vijftig tal van notities over het dagelijks leven op de Antillen. De tiendelige boekenserie ‘Sambumbu’ is nu in z’n geheel op internet te vinden en te raadplegen.

Leestijd 1 min

24 September 2018

Programma Plein van Siena najaar 2018

Klein maar fijn bestaat dominicaans spiritueel centrum Plein van Siena in Amsterdam dit jaar tien jaar! Bekijk het nieuwe programma met (lunch-)concerten, meditaties, gesprekken, studie en theater.

Leestijd 1 min

19 September 2018

Antoniuskerk Utrecht aan eredienst onttrokken

De Antoniuskerk aan de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok, vroeger een dominicaanse parochie, wordt aan de eredienst onttrokken in een viering op 29 september.