Leestijd 2 min

23 Oktober 2018

Open nachtkerk in Zwolle

Op zaterdag 27 oktober is het dominicanenklooster open voor iedereen die in stilte de nacht wil ervaren.

Leestijd 1 min

23 Oktober 2018

Lezing: Thomas van Aquino en reliekverering

Anton ten Klooster geeft in het Catharijnenconvent Utrecht op 22 november om 14.00u een college over de beroemde middeleeuwse dominicaan Thomas van Aquino. Wat schreef hij over relieken en hoe werd er na zijn dood met zijn eigen stoffelijke overblijfselen omgegaan?

Leestijd 5 min

17 Oktober 2018

Albertinumlezingen over Heilige Boeken

De tweede cyclus lezingen van dit seizoen van het Nijmeegse Albertinumgenootschap vindt plaats op vier donderdagavonden in november. Sprekers zijn Dick Akerboom, Emile Schrijver, Nicolet Boekhoff-van der Voort en Paul van Geest.

Leestijd 2 min

16 Oktober 2018

De Ommegang: kunstproject in Haarlem

De Kloostergangen in het stadhuis van Haarlem waren vroeger deel van een dominicanenklooster. Hier wordt in november een spirituele ommegang gemaakt.

Leestijd 2 min

12 Oktober 2018

Priester- en diakenwijding van twee broeders

Op 17 november wordt in Rotterdam Richard Steenvoorde tot priester en Stefan Mangnus tot diaken gewijd door mgr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam. Wees welkom!

Leestijd 5 min

12 Oktober 2018

Professieviering lekendominicanen in Zwolle

Vier lekendominicanen doen dit jaar hun tijdelijke professie in de Orde, en één bekrachtigt haar professie. Dat gebeurt in een viering in de Dominicanenkerk Zwolle op 28 oktober om 15.00u. Wees welkom!

Leestijd 2 min

10 Oktober 2018

Feestelijke opening 'De Herberg' in Huissen

Met drie zalen en 21 eenvoudige kamers in een fraai gebouw kan het centrum Dominicanenklooster Huissen vooruit. Het nieuwe gebouw, ‘De Herberg’ geheten, werd 9 oktober geopend door dominicaan Jan Boks.

Leestijd 1 min

09 Oktober 2018

Programma Klooster Huissen najaar

De nieuwe kloosterbrief van het centrum voor bezinning, bezieling en beweging in het klooster van Huissen is nu te lezen. Neus eens door het rijke programma!

Leestijd 1 min

03 Oktober 2018

Dominicaanse 'coverbroeder' op Klooster magazine

Op de cover van de nieuwe editie van het magazine Klooster! staat Richard Steenvoorde tegen de achtergrond van de Nieuwe Maas in Rotterdam. Ook Thomas Volkers, Erik Borgman en Arjan Broers werkten mee aan het blad.

Leestijd 6 min

01 Oktober 2018

Mienskip: ruimte geven én blijven uitnodigen

Maar liefst 125 katholieken en protestanten kwamen zondag 30 september bijeen in het koor van de Grote of Jacobijnenkerk in Leeuwarden, voor een veelzijdig programma over Mienskip, het thema van de Culturele Hoofdstad.

Leestijd 3 min

25 September 2018

Levenswerk Paul Brenneker o.p. ontsloten

Missionaris en volkenkundige Paul Brenneker (1912-1996) maakte in de jaren vijftig tal van notities over het dagelijks leven op de Antillen. De tiendelige boekenserie ‘Sambumbu’ is nu in z’n geheel op internet te vinden en te raadplegen.

Leestijd 1 min

24 September 2018

Programma Plein van Siena najaar 2018

Klein maar fijn bestaat dominicaans spiritueel centrum Plein van Siena in Amsterdam dit jaar tien jaar! Bekijk het nieuwe programma met (lunch-)concerten, meditaties, gesprekken, studie en theater.

Leestijd 1 min

19 September 2018

Antoniuskerk Utrecht aan eredienst onttrokken

De Antoniuskerk aan de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok, vroeger een dominicaanse parochie, wordt aan de eredienst onttrokken in een viering op 29 september.

Leestijd 3 min

17 September 2018

Tweede eeuwige professie bij dominicanen

Honderden mensen vierden zondag 16 september in Rotterdam de eeuwige professie van Stefan Mangnus en de tijdelijke professies van Cornelis van Lit en Stefan Ansinger. Provinciaal René Dinklo wees in zijn verkondiging op het verschil tussen volger of volgeling zijn.

Leestijd 1 min

28 Augustus 2018

Dominicaanse Lekengemeenschap in Vlaanderen

Veertien leken vormen de eerste Vlaamse lekenfraterniteit in de orde van de dominicanen. Ze engageren zich om vanuit de dominicaanse spiritualiteit te leven.

Leestijd 1 min

24 Augustus 2018

Klooster Bethanië Thorn wordt zorgboerderij

Klooster Hagenbroek in Thorn wordt in gebruik genomen als zorgboerderij. Dit jaar verlieten de dominicanessen van Bethanië dit grote huis. Ze zijn blij dat het pand deze bestemming krijgt.

Leestijd 3 min

22 Augustus 2018

Internationale dominicaanse conferentie in Huissen

Het internationale karakter van de predikers werd op 16 juli opnieuw duidelijk toen een groep novicen van Amerikaanse, Engelse en Belgische komaf bijeen kwamen om met elkaar van gedachten te wisselen over hun toekomst in de orde.

Leestijd 1 min

22 Augustus 2018

Programma Leerhuis Spiritualiteit Rotterdam

Het doel van het Leerhuis Spiritualiteit was en is om mensen te bereiken binnen en buiten de officiële kerken, die zich willen bezinnen op de bronnen van elke godsdienst: de spiritualiteit en de mystiek in hun verscheidenheid aan vormen. Bekijk hier het programma voor het najaar.