Leestijd 1 min

23 Mei 2018

Zomerprogramma's in klooster Huissen

De zomermaanden vormen de uitgelezen periode om in het Dominicanenklooster van Huissen mee te doen aan een retraite in een of andere vorm. Muziek, je levensverhaal schrijven, vrouwenweekenden, studeren op Hildegard of Eckhart of gewoon stil zijn. Bekijk de kloosterbrief hier.

Leestijd 2 min

22 Mei 2018

Nieuwe stafmedewerker DSTS

Het Dominicaans Studiecentrum DSTS heeft er per 1 mei een staflid bij, die meewerkt aan het nieuwe programma over ‘het goede leven voor allen. Econoom en theoloog Jan Jorrit Hasselaar (1978) stelt zich voor.

Leestijd 2 min

20 Mei 2018

Privacywetgeving

Volgens de nieuwe privacywetgeving (de AVG, klik hier voor een overzicht) moeten we u informeren over ons privacybeleid.

Leestijd 2 min

17 Mei 2018

Reis naar Macedonië in september

Van dinsdag 25 september t/m 2 oktober 2018 organiseren de Rotterdamse stichtingen ‘Oecumenische Ontmoetingen’ en ‘Leerhuis Spiritualiteit’ een achtdaagse oecumenische reis naar Macedonië.

Leestijd 4 min

15 Mei 2018

ми повернулися знову! (We zijn weer terug!)

De geloofsgemeenschap van de Dominicanenkerk Zwolle steunt al jaren een diaconaal project van dominicanen in Oekraïne.

Leestijd 1 min

05 Mei 2018

Vrijdagretraites in klooster Huissen

Een retraitedag om te herademen en bij je bron te komen. Met dominicaan Henk Jongerius en lekendominicaan Theo Menting. Op 18 mei, 29 juni, 14 september, 26 oktober en 14 december 2018.

Leestijd 2 min

01 Mei 2018

TGL over de islam: vreemd en vertrouwd

Kan de Islam, kunnen moslims een normaal onderdeel uitmaken van de Westerse samenleving of niet? In dit nieuwe nummer van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift TGL worden verschillende antwoorden op die vraag gegeven.

Leestijd 1 min

25 April 2018

'Zachtjes bezinnen, svp'

Kloosters bieden tegen betaling ook rust en bezinning aan mensen ‘van buiten’. Vrijdag stond dit grote artikel over o.a. het klooster van Huissen in NRC Handelsblad. ‘Sommige gasten denken dat het hier een hotel is.’

Leestijd 1 min

24 April 2018

Programma Klooster Zwolle t/m augustus

Kloostercolleges, een kaarsje voor de vrijheid het Feest van de Geest en het wandelfestival: kijk in het nieuwe programmaboekje van het Dominicanenklooster van Zwolle.

Leestijd 2 min

13 April 2018

Ontmoeting Europese provinciaals in Sevilla

Ieder jaar komen de Europese provinciaals en vicarissen bij elkaar in de Paasweek. Dit maal vond de vergadering plaats in het dominicanenklooster te Sevilla. De Nederlandse provinciaal René Dinklo was erbij.

Leestijd 5 min

09 April 2018

Website dominicanen vernieuwd

Deze website van dominicaans Nederland is meer dan een nieuwe jas. Het is een heel nieuw huis. Maar: alle kostbaarheden zijn meeverhuisd.

Leestijd 3 min

05 April 2018

Jaarverslag DSTS nu te lezen

Het jaar 2017 stond voor het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving in het teken van transities. Zo werd nieuwwij.nl overgedragen aan een zelfstandige stichting, werd een onderzoeksperiode afgerond, kwam de glossy MIX! uit en overleed grondlegger André Lascaris OP.

Leestijd 1 min

01 April 2018

Resurrexit! Van Pasen tot Pinksteren

Met Resurrexit bieden de Belgische dominicanen aan eenieder de mogelijkheid de periode tussen Pasen en Pinksteren intenser te beleven. Ontvang elke dag een video met een meditatie.

Leestijd 1 min

29 Maart 2018

Film over Maria Magdalena besproken

Was ze een prostituee of de vertrouweling van Jezus? In ieder geval is Maria Magdalena een vrouw die intrigeert en nieuwsgierig maakt. Een nieuwe film over haar trekt veel aandacht en werd besproken in Jacobine op Zondag, door o.a. Manuela Kalsky.

Leestijd 1 min

28 Maart 2018

Klimaatmadonna in processie door Zwolle

Een nooit vertoond gezicht: een katholieke processie op zaterdagavond door hartje Zwolle, met een verlicht Mariabeeld, gemaakt van plastic afval.

Leestijd 3 min

26 Maart 2018

Over generaties in het klooster

In de nieuwe editie van magazine Klooster! spreekt journalist Arjan Broers twee jezuïeten en twee dominicanen over generatieverschillen bij religieuzen. ‘Als ik iets afwijs omdat het niet in mijn straatje past, wat stelt mijn geloof dan voor?’

Leestijd 1 min

22 Maart 2018

Kloosterbrief klooster Huissen april

Retraites, concerten, zingen, workshops: bekijk hier het programma in het Dominicanenklooster Huissen, centrum voor bezinning, bezieling en beweging.

Leestijd 2 min

15 Maart 2018

Help Yusuf Mirkis investeren in de toekomst van Irak

Studeren in een omgeving van strijd. Ga er maar aanstaan. Jonge mensen in Irak maken het mee. De dominicaan Yusuf Thomas Mirkis, aartsbisschop van Kirkuk, ondersteunt hen. De Utrechtse kerken helpen deze vastenactie mee.