Leestijd 1 min

19 September 2018

Antoniuskerk Utrecht aan eredienst onttrokken

De Antoniuskerk aan de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok, vroeger een dominicaanse parochie, wordt aan de eredienst onttrokken in een viering op 29 september.

Leestijd 3 min

17 September 2018

Tweede eeuwige professie bij dominicanen

Honderden mensen vierden zondag 16 september in Rotterdam de eeuwige professie van Stefan Mangnus en de tijdelijke professies van Cornelis van Lit en Stefan Ansinger. Provinciaal René Dinklo wees in zijn verkondiging op het verschil tussen volger of volgeling zijn.

Leestijd 1 min

07 September 2018

Talkshow en vespers in Leeuwarden

Wat hebben dominicanen en protestanten, vroegere en huidige gebruikers van de Grote of Jacobijnenkerk in Leeuwarden, geleerd over ‘Mienskip’?

Leestijd 1 min

07 September 2018

Opening De Herberg in Huissen

De officiële opening van De Herberg, de nieuwbouw van het Dominicanenklooster Huissen, vindt plaats op dinsdag 9 oktober van 15:00-17:00 uur. Wees welkom en meld u even aan!

Leestijd 1 min

06 September 2018

Dominicaanse vesper in de Haagse Kloosterkerk

In de befaamde (voormalige dominicaanse) Kloosterkerk in Den Haag wordt op 14 oktober om 17.00u een dominicaanse vesper gehouden.

Leestijd 1 min

28 Augustus 2018

Dominicaanse Lekengemeenschap in Vlaanderen

Veertien leken vormen de eerste Vlaamse lekenfraterniteit in de orde van de dominicanen. Ze engageren zich om vanuit de dominicaanse spiritualiteit te leven.

Leestijd 1 min

24 Augustus 2018

Klooster Bethanië Thorn wordt zorgboerderij

Klooster Hagenbroek in Thorn wordt in gebruik genomen als zorgboerderij. Dit jaar verlieten de dominicanessen van Bethanië dit grote huis. Ze zijn blij dat het pand deze bestemming krijgt.

Leestijd 3 min

23 Augustus 2018

Nieuw: 'heidagen voor de ziel' in Dominicus Utrecht

In de drukte van je bestaan groeit je leven dicht met taken en verantwoordelijkheden. Zet een stap terug met vier retraitedagen in de Dominicus Utrecht, op woensdagen 19 september, 12 december, 13 maart en 12 juni.

Leestijd 3 min

22 Augustus 2018

Internationale dominicaanse conferentie in Huissen

Het internationale karakter van de predikers werd op 16 juli opnieuw duidelijk toen een groep novicen van Amerikaanse, Engelse en Belgische komaf bijeen kwamen om met elkaar van gedachten te wisselen over hun toekomst in de orde.

Leestijd 1 min

22 Augustus 2018

Programma Leerhuis Spiritualiteit Rotterdam

Het doel van het Leerhuis Spiritualiteit was en is om mensen te bereiken binnen en buiten de officiële kerken, die zich willen bezinnen op de bronnen van elke godsdienst: de spiritualiteit en de mystiek in hun verscheidenheid aan vormen. Bekijk hier het programma voor het najaar.

Leestijd 2 min

21 Augustus 2018

Professieviering van broeders op 16 september

Opnieuw doen dit jaar drie broeders professie in de Orde der Predikers. Stefan Mangnus doet zijn eeuwige professie en Cornelis van Lit en Stefan Ansinger verbinden zich voor drie jaar met de dominicanen. De viering is op 16 september om 15.00u in de Steigerkerk Rotterdam. Wees welkom!

Leestijd 1 min

21 Augustus 2018

Programma klooster Zwolle najaar 2018

Het programmaboekje van het Dominicanenklooster Zwolle voor komend najaar is nu te lezen. Met muziek, schilderen, cursussen, kloostercolleges, vieringen en yoga.

Leestijd 3 min

20 Augustus 2018

De pelgrimstocht in de media

De pelgrimstocht naar Rotterdam trok veel media-aandacht. Onder de zeker 65 (!) meelopers waren geen journalisten, toch dook het verhaal op in menige krant en radioprogramma.

Leestijd 2 min

17 Augustus 2018

Er wonen al eeuwen dominicanen in Rotterdam

De eerste dominicanen bezochten Rotterdam al toen de stad nog maar net gesticht was: in de veertiende, wellicht zelfs in de dertiende eeuw. De nieuwe broeders staan in een lange traditie.

Leestijd 2 min

16 Augustus 2018

Zr. Holkje in tv-programma 'Moby Dick'

Op 16 augustus was dominicanes Holkje van der Veer te gast in het zomerprogramma Moby Dick van Matthijs van Nieuwkerk, over favoriete boeken. Nu terug te zien.

Leestijd 3 min

14 Augustus 2018

De digitale pelgrimage

Lukt het niet om mee te lopen of onderweg te komen vieren, dan kun je de pelgrimstocht In Vurig Vertrouwen toch op de voet volgen: via dagelijkse berichten op deze website en op sociale media.

Leestijd 2 min

10 Augustus 2018

AdemInn zoekt locatiemanager

De bar van stiltecafé Adem Inn in Rotterdam wordt door een fantastisch team vrijwilligers gerund. Voor de aansturing van dit team en de praktische zaken in het café is nu een vacature voor een locatiemanager/vrijwilligerscoördinator voor 12 uur per week.

Leestijd 1 min

10 Augustus 2018

Kloosterdagen in Abdij Koningshoeven

Namens dominicaans Rijnmond nodigen zr Regina Plat (dominicanes van Voorschoten) en Theo Ruiter (lekendominicaan) geïnteresseerden uit om mee te doen aan drie kloosterdagen in de trappistenabdij Koningshoeven, van 14-16 september.