Leestijd 1 min

23 April 2018

Retraitedag 'Op adem komen' in Rotterdam

Zaterdag 30 juni: een dag van verstilling in de drukte van de grote stad. Een retraitedag om op adem te komen en naar je bron te gaan.

Leestijd 2 min

13 April 2018

Ontmoeting Europese provinciaals in Sevilla

Ieder jaar komen de Europese provinciaals en vicarissen bij elkaar in de Paasweek. Dit maal vond de vergadering plaats in het dominicanenklooster te Sevilla. De Nederlandse provinciaal René Dinklo was erbij.

Leestijd 5 min

09 April 2018

Website dominicanen vernieuwd

Deze website van dominicaans Nederland is meer dan een nieuwe jas. Het is een heel nieuw huis. Maar: alle kostbaarheden zijn meeverhuisd.

Leestijd 3 min

05 April 2018

Jaarverslag DSTS nu te lezen

Het jaar 2017 stond voor het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving in het teken van transities. Zo werd nieuwwij.nl overgedragen aan een zelfstandige stichting, werd een onderzoeksperiode afgerond, kwam de glossy MIX! uit en overleed grondlegger André Lascaris OP.

Leestijd 1 min

01 April 2018

Resurrexit! Van Pasen tot Pinksteren

Met Resurrexit bieden de Belgische dominicanen aan eenieder de mogelijkheid de periode tussen Pasen en Pinksteren intenser te beleven. Ontvang elke dag een video met een meditatie.

Leestijd 1 min

29 Maart 2018

Film over Maria Magdalena besproken

Was ze een prostituee of de vertrouweling van Jezus? In ieder geval is Maria Magdalena een vrouw die intrigeert en nieuwsgierig maakt. Een nieuwe film over haar trekt veel aandacht en werd besproken in Jacobine op Zondag, door o.a. Manuela Kalsky.

Leestijd 1 min

28 Maart 2018

Klimaatmadonna in processie door Zwolle

Een nooit vertoond gezicht: een katholieke processie op zaterdagavond door hartje Zwolle, met een verlicht Mariabeeld, gemaakt van plastic afval.

Leestijd 3 min

26 Maart 2018

Over generaties in het klooster

In de nieuwe editie van magazine Klooster! spreekt journalist Arjan Broers twee jezuïeten en twee dominicanen over generatieverschillen bij religieuzen. ‘Als ik iets afwijs omdat het niet in mijn straatje past, wat stelt mijn geloof dan voor?’

Leestijd 1 min

22 Maart 2018

Kloosterbrief klooster Huissen april

Retraites, concerten, zingen, workshops: bekijk hier het programma in het Dominicanenklooster Huissen, centrum voor bezinning, bezieling en beweging.

Leestijd 2 min

15 Maart 2018

Help Yusuf Mirkis investeren in de toekomst van Irak

Studeren in een omgeving van strijd. Ga er maar aanstaan. Jonge mensen in Irak maken het mee. De dominicaan Yusuf Thomas Mirkis, aartsbisschop van Kirkuk, ondersteunt hen. De Utrechtse kerken helpen deze vastenactie mee.

Leestijd 1 min

13 Maart 2018

Steun sociale projecten klooster Huissen

De sociale projecten voor kwetsbare mensen, mantelzorgers en vrijwilligers zijn de grote trots van Dominicanenklooster Huissen. Via de Vriendenstichting kun je projecten financieel ondersteunen met een donatie.

Leestijd 2 min

07 Maart 2018

Novicen ontmoeten magister Bruno

Eind februari bezocht magister Bruno Cadoré de dominicanen in Cambridge waar ook twee Nederlandse novicen wonen. ‘Besef dat je gewoon een mens bent met wie God in gesprek wil zijn.’

Leestijd 2 min

06 Maart 2018

Wandelen naar de toekomst

Vooraankondiging: in augustus gaan de dominicanen de communiteit in Rotterdam verjongen. Om dit te markeren lopen de jongere broeders een week lang letterlijk hun toekomst tegemoet, zoals de eerste predikers deden. Wie wil er mee wandelen, vieren of helpen?

Leestijd 1 min

28 Februari 2018

Werkgroep Dominicanenkerk Zwolle naar Oekraïne

De Werkgroep Vrede & Gerechtigheid (WVG) van de Dominicanenkerk in Zwolle heeft sinds 2015 ook Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv (Oekraïne) als diaconaal project. De broeders daar vangen zwerfkinderen op en geven hen onderwijs.

Leestijd 4 min

27 Februari 2018

Zingevingsmenu Adem Inn, Rotterdam

Dat het in de regel rustig is in stiltecafé Adem Inn in Rotterdam, betekent niet dat er niets gebeurt. In de avonden zijn er programma’s waarin alle hoeken en gaten van zingeving worden verkend.

Leestijd 1 min

26 Februari 2018

Programma De Nieuwe Dominicus, Utrecht

Lezen, luisteren, mediteren: het kan in de Dominicuskerk in Utrecht. Met een nieuwe leesgroep over ‘Zielen winnen’, concerten en begeleide meditatie.

Leestijd 3 min

14 Februari 2018

Aswoensdag met de paus bij de dominicanen

Het is een traditie die dateert uit de vierde eeuw: de paus viert Aswoensdag in de basiliek van Santa Sabina, sinds 1218 het hoofdkwartier van de Orde van Predikers in Rome.

Leestijd 1 min

10 Februari 2018

Dominicaan Ernst Marijnissen overleden

In het ziekenhuis in Arnhem overleed in de nacht van 10 februari 2018 dominicaan Ernst Marijnissen (91).