Leestijd 2 min

18 Juni 2018

Kapittel dominicanessen van Voorschoten

Begin juni hielden de dominicanessen van Voorschoten hun vierjaarlijkse algemeen kapittel, de 28e sinds de oprichting. Zrs. Regina Plat en Liduina Groenewegen zijn herkozen als bestuurders, versterkt met zr. Pauline Haverkamp.

Leestijd 1 min

17 Juni 2018

Dominicaan Gijs Goes overleden

In het klooster van de zusters dominicanessen in Voorschoten is dominicaan Gijs Goes (85) overleden, in de ochtend van 17 juni 2018. De uitvaart is op 22 juni in Nijmegen.

Leestijd 2 min

13 Juni 2018

AdemInn in Volzin

In het Rotterdamse café Adem Inn ontsnappen twintigers en dertigers aan de hectiek van alledag. Geen wifi, geen luide muziek, maar wel een stilteruimte en alle tijd voor een goed gesprek. ‘Hier hoef je aan niemand uit te leggen dat je even niets doet.’ Een artikel uit het laatste nummer van Volzin.

Leestijd 1 min

12 Juni 2018

Gelderland helpt lopende dominicanen

Na een oproep in radioprogramma ‘Gelderland helpt’ vonden de dominicanen binnen een dag slaapplaatsen in Druten, voor hun pelgrimage in augustus, die van Nijmegen naar hun nieuwe bestemming Rotterdam leidt.

Leestijd 11 min

11 Juni 2018

Pelgrimage voor magisters van de Orde

Voor het eerst organiseerde de orde een pelgrimage voor alle magisters van novicen en student-broeders in Europa, Azië, Afrika, Noord en Latijns Amerika, en Australië. Onder hen was Theo Koster o.p. ‘Wij leiden geen professionals op. Wij zijn zelf de mensheid tot wie we gezonden zijn.’

Leestijd 1 min

06 Juni 2018

Wandelfestival in Klooster Zwolle

Een festival om je te laten inspireren en informeren over al die vrolijke, diepzinnige, stille, creatieve manieren van wandelen.

Leestijd 2 min

05 Juni 2018

Jan en Alleman in Zwolle

Hoe kijken we naar elkaar? Dominicaan Jan Laan ziet heiligen niet als hoog verheven, maar zo alledaags als jij en ik. Op 1 juli viert hij in het klooster van Zwolle zijn 50e priesterfeest met de fototentoonstelling ‘Jan en alleman’.

Leestijd 2 min

04 Juni 2018

Broeders nemen afscheid van Rotterdam

Op zondag 24 juni is er in de kerk van Het Steiger om 15.30 uur een vesperviering en het afscheid van vier broeders dominicanen die uit Rotterdam gaan vertrekken. Wees welkom!

Leestijd 3 min

30 Mei 2018

Hoe gaat het met de pelgrimstocht?

Van 13-18 augustus loopt een groep broeders van Nijmegen naar Rotterdam, om het begin van een nieuwe communiteit te markeren. Het wordt een feest voor velen! Hoe staat het met de voorbereidingen?

Leestijd 1 min

23 Mei 2018

Zomerprogramma's in klooster Huissen

De zomermaanden vormen de uitgelezen periode om in het Dominicanenklooster van Huissen mee te doen aan een retraite in een of andere vorm. Muziek, je levensverhaal schrijven, vrouwenweekenden, studeren op Hildegard of Eckhart of gewoon stil zijn. Bekijk de kloosterbrief hier.

Leestijd 2 min

22 Mei 2018

Nieuwe stafmedewerker DSTS

Het Dominicaans Studiecentrum DSTS heeft er per 1 mei een staflid bij, die meewerkt aan het nieuwe programma over ‘het goede leven voor allen. Econoom en theoloog Jan Jorrit Hasselaar (1978) stelt zich voor.

Leestijd 2 min

20 Mei 2018

Privacywetgeving

Volgens de nieuwe privacywetgeving (de AVG, klik hier voor een overzicht) moeten we u informeren over ons privacybeleid.

Leestijd 2 min

17 Mei 2018

Reis naar Macedonië in september

Van dinsdag 25 september t/m 2 oktober 2018 organiseren de Rotterdamse stichtingen ‘Oecumenische Ontmoetingen’ en ‘Leerhuis Spiritualiteit’ een achtdaagse oecumenische reis naar Macedonië.

Leestijd 4 min

15 Mei 2018

ми повернулися знову! (We zijn weer terug!)

De geloofsgemeenschap van de Dominicanenkerk Zwolle steunt al jaren een diaconaal project van dominicanen in Oekraïne.

Leestijd 1 min

05 Mei 2018

Vrijdagretraites in klooster Huissen

Een retraitedag om te herademen en bij je bron te komen. Met dominicaan Henk Jongerius en lekendominicaan Theo Menting. Op 18 mei, 29 juni, 14 september, 26 oktober en 14 december 2018.

Leestijd 2 min

01 Mei 2018

TGL over de islam: vreemd en vertrouwd

Kan de Islam, kunnen moslims een normaal onderdeel uitmaken van de Westerse samenleving of niet? In dit nieuwe nummer van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift TGL worden verschillende antwoorden op die vraag gegeven.

Leestijd 1 min

25 April 2018

'Zachtjes bezinnen, svp'

Kloosters bieden tegen betaling ook rust en bezinning aan mensen ‘van buiten’. Vrijdag stond dit grote artikel over o.a. het klooster van Huissen in NRC Handelsblad. ‘Sommige gasten denken dat het hier een hotel is.’

Leestijd 1 min

24 April 2018

Programma Klooster Zwolle t/m augustus

Kloostercolleges, een kaarsje voor de vrijheid het Feest van de Geest en het wandelfestival: kijk in het nieuwe programmaboekje van het Dominicanenklooster van Zwolle.