14 Mei 2018

Zendag met Ton Lathouwers in Rotterdam

Ga naar overzicht

2 min

Deel op:

e maandelijkse Zengroep in Rotterdam is gelieerd aan de Maha Karuna Ch’an. Ton Lathouwers begeleid ons wederom op een Zen Zaterdag, een Zazenkai, op zaterdag 13 oktober 2018.

Prof.Dr. Ton Lathouwers is emeritus hoogleraar Slavische talen en letterkunde te Leuven. Sinds 1968 heeft hij zich op de Zenweg begeven. Hij bereisde onder andere Japan, Thailand, Birma en Indonesië. Daar legde hij zich toe op de studie van de Chinese Rinzai ( Lin Chi)-ch’an traditie onder leiding van ch’an-meester Teh Cheng, die Ton in 1987 transmissie als zenmeester verleende. Ton Lathouwers is grondlegger en begeleider van de Maha Karuna Ch’an.

Kom deelnemen aan deze mooie stiltedag en laat je inspireren en verrassen. Het is comfortabel om prettig zittende kleding aan te doen met dikke sokken of sloffen voor in de Zendo. Wij hebben matten en bankjes, maar je kunt ook zitten op een stoel of koorbank. Heb je een eigen kussen of bankje, neem dat gerust mee.

En breng een feestelijke lunch mee door middel van belegde boterhammen of broodjes. In de middagpauze leggen we alle lunches bij elkaar en – geloof het of niet – dan ontstaat er “een wonderbare broodvermenigvuldiging”. Wij zorgen voor koffie of thee.

Alleen voor mensen die bekend zijn met Zen meditatie.

Begeleiding: Ton Lathouwers, Marianne Verbakel R.K. Zielzorger en Zenleraar in de Maha Karuna Ch’an, José van der Torre o.p.

Tijd: van 9.45 uur tot 16.15 uur. Inloop vanaf 9.15 uur.

Donatie: €12,00

Aanmelden is mogelijk tot 4 oktober en op datum van binnenkomst! Bij een te groot aantal deelnemers hanteren wij een wachtlijst.

Aanmelden: tel 0180-859955 of e-mail: info@leerhuisspiritualiteit.nl

Lokatie:
Citykerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam